In groep D was Ghana al geplaatst, het tweede ticket voor de kwartfinale ging tussen Egypte en Mali. Het werd een dag met twee wereldgoals.

Egypte 1-0 Ghana: na 11 minuten trapte Salah een magistrale vrije trap in doel. Ghana, dat niet met een B-elftal aantrad, probeerde daarna op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dat lukte niet en zo won Egypte, 1-0.

Oeganda 1-1 Mali: Mali was de betere ploeg, maar Oeganda kwam in de 70e minuut op voorsprong. Miya vuurde een kanonskogel af, die prachtig tegen de netten ging. De eerste goal van the Cranes op de Afrika Cup sinds 1978. Slechts 3 minuten later maakte Bissouma gelijk en daar bleef het ook bij.

Egypte, groepswinnaar, gaat net als Ghana door naar de kwartfinale:

  1. Egypte | 3 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 2-0 | punten: 7
  2. Ghana | 3 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 2-1 | punten: 6
  3. Mali | 3 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 1-2 | punten: 2
  4. Oeganda | 3 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 1-3 | punten: 1

 

Advertentie