De Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en AA Gent eindigde op een scoreloos gelijkspel. De Buffalo’s konden rekenen op een uitstekende Kalinic, Lokeren miste efficiëntie. Bij Sporting Lokeren kreeg Bob Straetman de voorkeur op De Ridder, bij AA Gent kregen Birger Verstraete en Thibault De Smet hun eerste basisplaats.

Lovre Kalinic, de nieuwe doelman van AA Gent, moest in de eerste minuut al twee keer Lokeren van de 1-0 houden. Eerst op een afstandsschot van Terki, daarna op een harde kopbal van Mijat Maric. Ook Persoons, Hupperts en Bolbat geraakten niet voorbij de Kroaat. AA Gent kon maar één keer echt gevaarlijk zijn via Milicevic, maar hij kon de bal niet vol raken. In het slot van de wedstrijd kreeg De Smet een rode kaart na de doorgebroken Bolbat neerging na contact met de 18-jarige verdediger. De wedstrijd eindigde zo op een 0-0-gelijkspel.

Beide ploegen moeten dus tevreden zijn met één punt. Al zat er voor Lokeren misschien wel meer in. Zaterdag trekken de Waaslanders naar KV Kortrijk, AA Gent krijgt zondag leider Club Brugge over de vloer.

 

Advertentie