Chelsea moest het in de 1/16-finale van de FA Cup opnieuw opnemen tegen een club uit de lagere reeksen. Brentford was de tegenstander, dus Chelsea speelde opnieuw met een veredeld B-elftal. Batshuayi was de spits van dienst, Aké nam de linkerflank voor zijn rekening.

Chelsea begon rustig te voetballen op de helft van de tegenstander. Dat geduld werd beloond, toen Pedro na een goede actie werd neergehaald net buiten de 16. Willian trapte de vrije trap prachtig tegen de netten, de 7e goal van het seizoen voor de Braziliaan.

Het werd al snel duidelijk dat het een leuke partij ging worden voor de thuisfans op Stamford Bridge. Een knappe Batshuayi doorsteekpass van Batshuayi werd afgerond door Pedro, door de benen van doelman Bentley. 2-0.

Net voor het halfuur was Michy Batshuayi dicht bij een doelpunt, maar de bal ging niet volledig over de doellijn voor hij ontzet werd. De verdediging van Chelsea stond ook erg geconcentreerd te spelen, er was voor Brentford geen doorkomen aan. Even later moest Bentley redding brengen op een harde knal van Loftus-Cheek en Aké trapte net naast op de daaropvolgende hoekschop.

Batshuayi was weer erg gretig. Fabregas speelde zijn landgenoot Pedro enig mooi vrij, die legde de bal achteruit en de Belg knalde het leer in het dak van het doel. Pedro stond off-side, de goal werd terecht afgekeurd. Chelsea stoomde door. De passing was uitstekend, er waren veel lopende mensen, wat resulteerde in veel diepgang en kansen. Bij elke aanval stond er een heel leger blauwhemden in de grote rechthoek.

Chelsea ging de rust in met een oververdiende 2-0-voorsprong en anderhalf been in de volgende ronde. Brentford begon hevig aan de tweede periode, ze kwamen zelfs tot enkele kansen. Aan de overkant knalde Willian tot twee keer toe over, Batshuayi plaatste de bal in de handen van Bentley en Loftus-Cheek raakte de dwarsligger.

Ivanovic mocht nog een half uur spelen, allicht de laatste minuten in zijn lange, succesvolle Chelsea-carrière. En iets meer dan 5 minuten later… scoorde hij met een laag schot in de korte hoek! 3-0. Tien minuten voor tijd werd Ivanovic getackled in de 16-meter, Batshuayi trapte de penalty perfect in de hoek. 4-0!

Chelsea wint erg makkelijk van Brentford en gaat door naar de vijfde ronde van de FA Cup. Ze bewezen opnieuw hoe goed hun kern wel niet is.