KV Mechelen heeft gisteren op de valreep nog kunnen winnen van KRC Genk. De wedstrijd leek op een zoutloze 0-0 te eindigen, totdat Seth De Witte de bal in minuut 89 voorbij Nordin Jackers wist te leggen. Hierdoor zet KV Mechelen een serieuze stap richting PO1, want ze komen op één punt van KV Oostende. Voor Genk ziet het er minder goed uit.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Genk-captain Thomas Buffel en zijn vrouw Stephanie, die een paar dagen geleden overleed. Een pakkend eerbetoon.

Het eerste schot was er al na een minuut. Bjelica met een afstandsschot, Jackers pakte klem. Aan de overkant was het de beurt aan Trossard, maar zijn schot vloog over.

Beide ploegen probeerden kansen te creëren, maar kwamen allebei niet tot aan doel. De bal werd voornamelijk rondgespeeld op het middenveld. Pozuelo stuurde Schrijvers eens diep, maar dat was zonder resultaat.

In minuut 19 was er een kippenvelmoment in heel het stadion. De Genksupporters brachten een tifo meet met als tekst “Rust Zacht Stephanie”. Collin Coosemans had de bal op dat moment en legde het spel vanzelf stil, toen You Never Walk Alone door het stadion klonk, gezongen door de Genk-supporters.

Na ongeveer 30 minuten was het game over voor Timothy Castagne. Hij kreeg een elleboog van Glenn Claes tegen zijn neus en kon niet meer verder. Sandy Walsh kwam hem vervangen en pakte na één minuut op het veld zowaar al een gele kaart.

In het kwartier dat nog restte waren er nog 2 kansen. Eentje van Bjelica, maar weer stond Jackers op de goede plek. De andere kans was eentje van Pozuelo, recht in de handen van Coosemans.

De tweede helft begon zonder wissels en zonder kansen. Pas op het uur konden we een eerste kleine kans noteren. Pozuelo stuurde Samatta diep, maar zijn schot vloog ver langs. Even later viel Schrijvers in de 16, maar Delfériere zag er geen strafschop in, wat toch wel gekund had. In diezelfde actie zorgde Pozuelo nog voor een schot in de handen van Coosemans. Aan de overkant gebeurde net hetzelfde bij Claes, maar ook hiervoor vond Delfériere een strafschop te min.

De wedstrijd leek als een kaars uit te doven, totdat Mechelen in minuut 89 een vrije trap kreeg. De bal belandde bij Seth De Witte, die door slecht verdedigen van Samatta de bal voorbij Jackers kreeg. Genk probeerde in de extra tijd nog tot scoren te komen, maar Coosemans was alert op pogingen van Samatta en Dewaest.