Isaac Mbenza was een van de zomertransfers van Standard. Hij kwam vrij veel in actie, meestal als wisselspeler, maar kon niet overtuigen aan de boorden van de Maas. Het bod van Montpellier kwam dus als geroepen voor de Luikenaars.

Isaac Mbenza is een 20-jarige flankspeler die ook diep in de spits uit de voeten kan. Hij werd opgeleid bij Valenciennes en brak hier ook door. Een half jaar geleden kocht Standard de Franse Belg voor €1.100.000.

Montpellier, de 15e in de Ligue 1, zou €1.600.000 betalen. Een half miljoen winst dus voor Standard, op een speler die niet kon overtuigen. Hij scoorde één doelpunt op iets meer dan 20 wedstrijden en is vooral bekend voor zijn rode kaart op Genk en een prachtige knal tegen de kruising op Ajax, wat bijna een knap gelijkspel opleverde.

De supporters van Standard zijn eerder tevreden met deze transfer. Isaac Mbenza is niet de meeste werklustige speler en laat dat nu net zijn waar de vurige fans om vragen. Met Dossevi, Edmilson, Raman en de vandaag aangetrokken Ndongala heeft coach Jankovic genoeg opties op de flanken.