Mitchell Dijks maakt het seizoen af bij Norwich City. De linksback gaat op huurbasis voor de Engelse club spelen. Dijks wees eerder de club uit de Championship af, maar gaat nu toch in op de aanbieding om gehuurd te worden.

Dijks was bij Ajax op een zijspoor beland. Coach Peter Bosz zag in ex-aanvaller Sinkgraven een betere linksback dan Dijks. Voor Dijks restte alleen nog maar een reserverol. Met deze verhuurperiode aan Norwich City hoopt Dijks weer wekelijks aan spelen toe te komen.

Desalniettemin heeft Norwich City geen optie tot koop kunnen bedingen op Dijks. Volgens zaakwaarnemer Dick van Buren wil Dijks alleen verkocht worden aan Norwich City als ze weten te promoveren naar de Premier League. De verdediger wil namelijk niet nog een seizoen op het tweede niveau van Engeland spelen.

De 23-jarige Dijks doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en werd een jaar verhuurd aan SC Heerenveen. Na dat jaar leken Dijks en Ajax afscheid van elkaar te nemen, want Ajax zag te weinig perspectief om met Dijks door te gaan. Een transfer naar Willem II volgde, maar Ajax nam de robuuste verdediger na een jaar alweer over van de Tilburgers.

In deze twee periodes bij Ajax kwam de 3-voudig jeugdinternational van Nederland in totaal tot 68 wedstrijden. In die wedstrijden wist de verdediger geen enkele goal te scoren.