Philadelphia Union heeft haar verdediging weer sterker gemaakt. Na de komst van Wijnaldum is nu ook Amerikaans veteraan Oguchi Onyewu vertrokken naar Philadelphia Union.

De US-native is bij de Belgen vooral bekend van zijn tijd bij Standard Liège. Hier speelde hij het gros van zijn carrière, namelijk 139 wedstrijden, waarin hij 11 keer tot scoren kwam. In zijn 5 jaar bij Standard heeft hij 2 keer de landstitel weten te pakken en 1 keer de Supercup. Ook werd hij van 2003 tot 2005 uitgeroepen tot ”Beste buitenlandse voetballer van België”.

Bij de Nederlanders is hij vooral bekend van zijn tijd bij FC Twente. Hier won hij in 2011 de KNVB beker mee.

Oguchi’s laatste club was Charlton Athletic, maar hij verliet de club in 2015. Na anderhalf jaar inactief te zijn geweest bij een club heeft Philadelphia hem kunnen aantrekken. Met 69 interlands achter zijn naam wordt Union de twaalfde club uit zijn carrière.