Rubio Rubin heeft een contract getekend bij Silkeborg IF. De club komt uit in de SuperLiga, het hoogste niveau van Denemarken. Silkeborg IF staat op dit moment op de 10e plek.

De Amerikaanse aanvallende middenvelder c.q. spits stapt per direct over naar Silkeborg IF. Het contract van de 20-jarige speler liep door tot en met juni 2017. Rubio Rubin speelde dit seizoen weinig wedstrijden voor de hoofdmacht van FC Utrecht. Hij startte in de eerste 3 wedstrijden van het seizoen, maar kwam daarna geen enkele keer meer in het veld voor het eerste elftal. Hij mocht wel enkele keren spelen bij Jong FC Utrecht, maar daar wist hij geen indruk te maken. Hij speelde uiteindelijk 6 wedstrijden voor Jong FC Utrecht en wist in deze wedstrijden 1 assist af te leveren.

Aanvankelijk leek Rubio Rubin een grote speler te worden. Hij kwam in juli 2014 naar FC Utrecht en speelde in zijn eerste seizoen maar liefst 28 keer te spelen en scoorde hierin 3 keer en leverde 6 keer een assist. Door deze prestatie werd hij zelfs opgeroepen voor het Amerikaanse elftal door inmiddels oud-bondscoach Jürgen Klinsmann. In juni 2015 kwam er een trainerswissel en dit pakte niet erg goed voor Rubin uit. In het begin mocht hij nog een keer starten en enkele keren invallen, maar na zijn voetblessure is hij volgens vele niet meer zoals hij was.