KV Mechelen verhuurt de overbodige middenvelder Ljuban Crepulja voor één jaar aan de Wit-Russische topclub FC Shakhtyor Soligorsk.

De 23-jarige Kroaat speelde pas sinds vorige winter voor Malinwa, dat hem overnam van Slaven Belupo uit zijn thuisland. Uiteindelijk kwam hij slechts vier keer in actie, één keer in de competitie en drie keer in de beker. Scoren lukte de lookalike van Lionel Messi niet. Dit seizoen haalde hij zelfs de bank niet meer en KVM wilde dan ook graag van hem af.

Het is de Wit-Russische topclub FC Shakhtyor Soligorsk die Crepulja nu uit zijn lijden verlost en hem voor één jaar huurt. In het Oost-Europese land start in april het nieuwe seizoen. Afgelopen voetbaljaargang werd Shakhtyor tweede op ruime afstand van kampioen Bate Borisov.

KV Mechelen wilde ook graag middenvelder Jeff Callebaut verhuren, maar het 20-jarige jeugdproduct van AA Gent raakte niet weg.

 

Advertentie