PSV heeft het deze winter nagelaten spelers te kopen. 4 spelers werden verkocht en 1 verhuurd, daarentegen werd geen vervanger gehaald. PSV wilde alleen geld uitgeven aan een speler die een absolute meerwaarde voor het team zou zijn.

Ajax betaalde twaalf tot vijftien miljoen voor aanwinst Neres. Bedragen die PSV nooit gaat betalen op de transfermarkt. ‘Het risico is gewoon te groot’, klinkt het vanuit Eindhoven. PSV informeerde naar Mexicaans toptalent Hirving Lozano van Pachuca, maar de vraagprijs van dit talent liep richting de 20 miljoen. Woorden doen geloven dat deze speler voor een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen ook over te nemen was. PSV laat zich niet meeslepen met de huidige transfermarkt waar transfersommen tot een recordhoogte komen.

“Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China. Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel. Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen. Hoger kunnen we niet gaan.”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

PSV wil nu juist geld investeren in de eigen jeugdopleiding, omdat deze steeds belangrijker wordt. Hierdoor hoopt de Eindhovense ploeg geld binnen te harken om later uit te geven aan potentiële toppers die het team direct versterken.
Advertenties