De wedstrijd tussen KVO en KVM beloofde een strijd te worden om play-off 1. De twee ploegen maakten beide nog aanspraak op een felbegeerd plaatsje. Voor de Kustboys was dat vanzelfsprekend, voor de kakkers uit Mechelen een onverhoopte droom.

In het beginkwartier hadden beide ploegen kleine kansjes. Het eerste grote gevaar kwam er op het kwartier. Na een solo van Verdier is hij te zelfzuchtig en schiet hij op Dutoit in plaats van af te leggen voor spitsbroeder Croizet. 2 minuten later knalt El Ghanassy op de kruising. Dat was meteen ook de voorbode voor de 1-0, want nog geen minuut later maakt Van Lerberghe een knullige owngoal.

Na het doelpunt krijgen beide ploegen nog enkele schoten op doel, waarvan het merendeel voor KVO, maar de doelmannen stonden beiden pal. Rusten doen we met een verdiende 1-0-stand voor de thuisploeg.

De spelers van Oostende kwamen net als in de eerste helft beter uit de kleedkamer. Het is pas in minuut 60, wanneer Kolovos Glenn Claes komt vervangen, dat KV Mechelen groeit in de match. Als 2 minuten later Musona verdiend zijn tweede geel pakt, doet KVM weer helemaal mee voor de eindwinst.

In het laatste halfuur drukt de uitploeg door en verzamelt het heel wat kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt wegens hinderlijk buitenspel. Zeer betwistbaar. Wat volgt zijn enkel verkwiste kansen van KVM en een vrije trap van Berrier die knap gered wordt door Coosemans. Maar wie met kansen kwist, kan vaak het deksel op zijn neus verwachten. In minuut 84 komt dat deksel er via alweer een owngoal, dit keer van De Witte via een kopbal van Godeau.

KV Mechelen verdiende op basis van zijn tweede helft een gelijkspel, maar had het geluk (en de lijnrechters) niet aan zijn kant. Het is Oostende dat met de aartsbelangrijke 3 punten gaat lopen in de strijd om play-off 1.

Advertenties