Hoewel de huidige trainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, er niet veel gebruik van maakt, is de jeugdopleiding van Feyenoord al jaren een goede vijver om in te vissen. Het enige talent dat dit speeljaar minuten in het eerste elftal heeft gemaakt, is Mo El Hankouri, en zelfs hij heeft in totaal maar 19 minuten gespeeld (8 in de Eredivisiewedstrijd tegen Excelsior, 11 in de bekerwedstrijd tegen FC Oss). Maar is El Hankouri echt het enige talent in de huidige jeugdopleiding dat minuten verdient of maakt Van Bronckhorst er gewoon te weinig gebruik van? We gaan kijken naar een aantal spelers die opvallen in de jeugd en in de toekomst wel eens bij het eerste van Feyenoord zouden kunnen gaan spelen.

Rashaan Fernandes
Deze snelle dribbelaar lijkt zowel door zijn uiterlijk als zijn speelstijl erg op een van zijn idolen, Ronaldinho. Hij maakt zijn acties het liefst vanaf de rechterflank, maar kan op links ook prima uit de voeten. Hoewel hij vaak goed speelt, mag hij zich nog best verbeteren op het geven van assists en eventueel het scoren van doelpunten.

Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Rechtsbuiten, (Linksbuiten)
Nationaliteit: Nederlands, (Surinaams)
Geboortedatum: 29-07-1998
Lengte: 1.73 m
Gewicht: 65 kg
Sterkste punten: Snelheid, dribbel, techniek

Mo El Hankouri

Sinds dit speeljaar zit Mo El Hankouri bij het eerste van Feyenoord. Hoewel hij pas 2 keer een aantal minuutjes heeft mogen meedoen, zit hij tegenwoordig toch eigenlijk altijd op de bank. Het lijkt erop dat El Hankouri met bijvoorbeeld Bilal Başaçıkoğlu en Steven Berghuis spelers voor zich heeft die vaak eerder gebracht worden dan hij. Doordat hij als enige in dit lijstje dit seizoen minuten in het eerste elftal heeft gemaakt en bijna elke wedstrijd op de bank zit, lijkt hij toch een grote belofte voor de toekomst te zijn.

Huidige elftal: Feyenoord
Positie(s): Aanvallende middenvelder, Linksbuiten
Nationaliteit: Nederlands, (Marokkaans)
Geboortedatum: 01-07-1997
Lengte: 1.76 m
Gewicht: 63 kg
Sterkste punten: Snelheid, dribbel, afwerking

Dylan Vente

De spits voor de toekomst lijkt gevonden te zijn in Dylan Vente. Waar hij in de jeugd al de ene na de andere goal maakte, heeft hij ook dit seizoen alweer 12 doelpunten in 17 wedstrijden op de teller staan. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, lijkt hij over enkele seizoenen een geschikte pinchhitter en uiteindelijk zeker een geschikte spits voor het eerste elftal.

Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Spits
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 09-05-1999
Lengte: 1.81 m
Gewicht: 70 kg
Sterkste punten: Scorend vermogen, kopkracht

Mats Knoester

Vanaf zijn 6de speelt de linkspotige verdediger Mats Knoester al bij Feyenoord. Door zijn zekerheid lijkt Knoester bij Feyenoord in Eric Botteghin een goede potentiële leermeester te hebben. Hij vindt zelf echter dat hij nog veel te leren heeft bij het opbouwen, iets wat tegenwoordig toch vaak belangrijk gevonden wordt bij centrale verdedigers.

Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Centrale verdediger, (Linksback)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 19-11-1998
Lengte: 1.84 m
Gewicht: 71 kg
Sterkste punten: Tackle, mandekking

Justin Bijlow

Met Kenneth Vermeer, Brad Jones en Warner Hahn lijkt Feyenoord qua keepers de komende jaren wel goed te zitten. Mochten ze aan deze keepers niet genoeg hebben, dan staat er voor de toekomst altijd nog Justin Bijlow klaar. De keeper droomt ervan ooit de eerste keeper van Feyenoord te zijn, maar begrijpt zijn huidige plek. Hij zit door de blessures van andere keepers regelmatig samen met 5de keeper Pär Hansson op de bank, maar wilde dit seizoen toch nog niet verhuurd worden.

Huidige elftal: Feyenoord
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 22-01-1998
Lengte: 1.94 m
Gewicht: 88 kg
Sterkste punten: Balvastheid, 1-op-1 situaties, passie

Tyrell Malacia

Ook op de linksbackpositie lijkt Feyenoord voorlopig wel genoeg spelers te hebben, maar toch loopt er in de jeugd een hele goede rond. Naast Terence Kongolo, Miquel Nelom en Lucas Woudenberg speelt bij Feyenoord Onder-19 Tyrell Malacia. Deze snelle aanvallende linksback is al van vaste waarde in het Onder-19-elftal. Vooral met het oog op de toekomst lijkt het verstandig om meer aandacht te besteden aan Malacia en misschien wat minder aan Nelom en Woudenberg.

Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Linksback
Nationaliteit: Nederlands, (Antilliaans)
Geboortedatum: 17-08-1999
Lengte: 1.72 m
Gewicht: 60 kg
Sterkste punten: Tackle, snelheid

Ook noemenswaardig:

Lutsharel Geertruida
Huidige elftal: Feyenoord Onder-17
Positie(s): Centrale verdediger, centrale middenvelder, (spits)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 18-07-2000
Lengte: 1.86 m
Gewicht: 71 kg
Sterkste punten: Snelheid, kracht, fitheid

Jari Schuurman
Huidige elftal: Willem II (verhuurd)
Positie(s): Aanvallende middenvelder, centrale middenvelder
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 22-02-1997
Lengte: 1.78 m
Gewicht: 64 kg
Sterkste punten: Techniek, passing

Boyd Reith
Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Rechtsback, (rechtsbuiten)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 05-05-1999
Lengte: 1.81 m
Gewicht: 73 kg
Sterkste punten: Voorzet, snelheid, passie

Nigel Robertha
Huidige elftal: Feyenoord Onder-19
Positie(s): Spits
Nationaliteit: Nederlands, (Antilliaans)
Geboortedatum: 13-02-1998
Lengte: 1.85 m
Gewicht: 78 kg
Sterkste punten: Dribbel, kopkracht, techniek, snelheid, fitheid

Emil Hansson
Huidige elftal: Feyenoord
Positie(s): Aanvallend middenveld, centraal middenveld
Nationaliteit: Noors, (Zweeds)
Geboortedatum: 15-06-1998
Lengte: 1.72 m
Gewicht: 64 kg
Sterkste punten: Passing, techniek