Borussia Dortmund heeft zich vanmiddag geblameerd door met 2-1 te verliezen van hekkensluiter SV Darmstadt. In het Stadion am Böllenfalltor was de thuisploeg vanaf de aftrap feller dan de bezoekers uit Dortmund en dit resulteerde in een aantal grote kansen voor de Lilien. BVB, dat Hertha BSC afgelopen week na strafschoppen uitschakelde in de DFB Pokal, maakte een uiterst povere indruk en wist geen potten te breken.

Na 21 minuten opende Terrence Boyd, oud-speler van Borussia Dortmund, de score. Vlak voor rust bracht Raphäel Guerreiro de score in evenwicht. Het doelpunt van BVB kwam uit de lucht vallen, want de ploeg had de gehele eerste helft niets gepresteerd. Invaller Antonio Colak maakte in de 67ste minuut het winnende doelpunt voor SV Darmstadt. De zege van SV Darmstadt was meer dan verdiend.

Aanstaande dinsdag kan het team van Thomas Tuchel zich enigszins revancheren voor de pijnlijke nederlaag van vanmiddag. In Lissabon zal Borussia Dortmund het in de Champions League namelijk op gaan nemen tegen Benfica. Thomas Tuchel hoopt komende week weer een beroep te kunnen doen op Lukasz Piszczek, Marcel Schmelzer en Mario Götze. Naar verwachting zullen Marc Bartra en Ousmane Dembélé, die tegen Darmstadt op de bank begonnen, tegen Benfica terugkeren in de basisopstelling van BVB.