Vanavond neemt KRC Genk het op tegen FC Astra Giurgiu, een voetbalploeg uit Roemenië, in de 1/16 finales van de Europa League. Astra is een haalbare kaart voor de Limburgers, toch kunnen de troepen van Albert Stuivenberg maar beter oppassen, want Giurgiu won eerder al in en tegen West Ham United.

Racing Genk zakte dinsdag al af naar Roemenië, dat deed het zonder Tino-Sven Susic, Dries Wouters en José Naranjo, maar wel met Alejandro Pozuelo, of hij zal spelen valt nog af te wachten. KRC Genk gooide eerder al grote ogen tijdens de Europa League-campagne, dat was nog wel onder Peter Maes en met Leon Bailey en Wilfred Ndidi.

Selectie KRC Genk: Mathew Ryan, Nordin Jackers, Gaëtan Coucke, Timothy Castagne, Sandy Walsh, Jakub Brabec, Omar Colley, Christophe Janssens, Jere Uronen, Bojan Nastic, Bryan Heynen, Bennard Kumordzi, Sander Berge, Ruslan Malinovskyi, Alejandro Pozuelo, Thomas Buffel, Siebe Schrijvers, Jean-Paul Boëtius, Leandro Trossard, Pierre-Désiré Zebli en Aly Samatta.

Of de Limburgers de eerste stap kunnen zetten naar de historische 1/8ste finale, weten we om iets voor 21 uur.