In de 1/16e finales van de Europa League moest Ajax donderdagavond naar Polen voor een duel met Legia Warschau. De supporters van Legia staan erom bekend om geen doetjes te zijn en dit hebben enkele Ajaxsupporters mogen ontdekken. De avond voor de wedstrijd werden er enkele Ajaxfans aangevallen in een bar in Warsaw. Dit beloofde voor de Nederlanders, die in een echte heksenketel mochten gaan voetballen.

In de eerste helft waren de eerste 15 minuten voor Ajax. Na 7 minuten kwam Klaassen na een voorzet als eerste bij de bal. De middenvelder raakte de bal hard en deze ging laag richting doel. Doelman Malarz ging echter goed plat en pakte het schot. Na dit eerste kwartier kwam Legia toch wat meer opzetten. Odjidja-Ofoe kwam met een afstandsschot aanzetten, maar de Belgische speler trapte in de handen van Onana. Nadat de wedstrijd ondertussen in evenwicht was geraakt, kwam Ajax in het laatste kwartier toch even opzetten met een stroomversnelling. Enkele kansen van Ajax zorgden voor stress bij de verdediging van de Polen, maar ze hielden stand. En dan werd het tijd om een keer tegen te prikken. Sinkgraven lijdt dom balverlies en Necid kon uithalen, maar doelman Onana stond weer in de weg. Dan net voor rust nog eens een grote kans voor Ajax. Dolberg kwam op enkele meters van de goal na een perfecte voorzet van Younes. De Deen miste echter onbegrijpelijk, waardoor we gingen rusten met 0-0.

Na de rust was Legia als betere uit de kleedkamer gekomen. Dit resulteerde dan ook in een eerst kans van alweer Odjidja-Ofoe. Met nogmaals een afstandsschot schoot hij ditmaal net naast het doel. Ajax kreeg nog geen 2 minuten later alweer een volgende kans. Klaassen schoot hoog over nadat Younes voorgaf vanop de achterlijn. Nadien werd de wedstrijd een stuk snediger. Legia drukte goed door en kwam tot meerdere kansjes. Ook de duels werden steviger en dit resulteerde in kaarten. Legia-aanvoerder Radovic pakte geel en mist hierdoor het duel in Amsterdam. 10 minuten voor tijd was er dan nog eens een kans voor Ajax. Ziyech kon de bal tot bij Schöne krijgen, maar dan stond Malarz nogmaals in de weg. De Legia-doelman deed een knappe redding met zijn voet. Na deze laatste grote kans waren er nog enkele kleine kansen voor beide teams, maar werd er niet meer gescoord. Vlak voor het einde pakte Kenny Tete wel nog zijn 2e geel en dus mocht hij vroeger gaan douchen.

Legia en Ajax zullen dus beide moeten proberen scoren in de return. Vandaag zal vooral Legia spijt hebben dat ze niet tot scoren kwamen, aangezien ze de betere ploeg waren. Ajax, dat als favoriet werd beschouwd voor deze wedstrijd, mag dan weer blij zijn dat het geen doelpunt slikte. De return beloofd voor de Ajacieden in ieder geval weer een zware kluif te worden.