Volgens verschillende Italiaanse media keert Andrea Pirlo in 2018 terug bij Juventus. Zijn contract bij New York City FC loopt af op 31 december 2017 en Pirlo heeft al aangegeven deze verbintenis niet te gaan verlengen. Daarnaast gaat hij ook niet op zoek naar een nieuwe club, althans niet als speler.

Juventus ziet in Pirlo de ideale ambassadeur, een rol die ook oud-speler David Trézéguet al op zich neemt. Dit houdt in dat hij vooral aanwezig zal zijn bij belangrijke bijeenkomsten en feestjes. Niet alleen in Italië, maar ook in het buitenland. Pirlo speelt nu al anderhalf jaar in de Verenigde Staten, en het lijkt er dan ook op dat hij naast Italië vooral daar zijn werk zal gaan uitvoeren. De aanhang van Juventus komt nu vooral uit West-Europa en Azië. De ‘Oude Dame’ wilt graag ook in Amerika wat populairder gaan worden. De Verenigde Staten lijkt hiervoor een uitstekende eerste stap.

Pirlo speelde 164 wedstrijden voor Juventus, waarin hij 19 keer scoorde en 38 assists gaf. Hij won met Juventus 1 beker, 2 supercups en werd 4 keer kampioen. In 2014 werd Pirlo nog uitgeroepen tot speler van het jaar in Italië.

Advertentie