Een opvallende gebeurtenis voorafgaand aan de wedstrijd. Bonucci schijnt op de vrijdagtraining een woordenwisseling te hebben gehad met coach Allegri. Hij vond niet dat Marchisio in de wedstrijd tegen Palermo gewisseld had moeten worden en heeft dit laten merken aan de coach. Allegri heeft de speler voor deze wedstrijd als straf op de tribune gezet. Voor hem is Barzagli in de basis gekomen. Bij Porto zaten onder andere Jesús Corona en André André op de bank. Oud-Rodaspeler Danilo Pereira stond wel in de basis.

De wedstrijd kwam traag op gang. Pas in de 18de minuut was er een klein kansje door mooi combinatiespel aan de kant van Juventus, maar dit liep op niks uit. Het was wel mooi te zien hoe de voorhoede van Juventus samen kan spelen. Vooral vanaf de Italiaanse kant kwamen er een aantal afstandsschoten, maar die waren veelal nietszeggend.

Porto-linksback Alex Telles kwam in de 24ste minuut erg smerig in bij Cuadrado. Hij gaf hem een vieze trap op de kuit en kreeg hiervoor de gele kaart. Al een minuut later kwam diezelfde Telles veel te laat en te hard in op Pjanic. De scheidsrechter leek even te twijfelen, maar daar was eigenlijk geen ruimte voor. Opnieuw een gele kaart voor Telles, die met rood het veld mocht verlaten. De vrije trap vanuit die overtreding werd goed teruggelegd op Cuadrado, die vervolgens vanaf de rand van het 16-metergebied uithaalde en maar nét naast schoot.

In de 30ste minuut werd de rode kaart van Telles opgelost door een wissel van spits André Silva, die eruit ging voor linksback Miguel Layun. Een erg merkwaardige wissel, aangezien Silva de afgelopen weken enorm belangrijk is geweest voor Porto. Hij was zelf ook erg teleurgesteld en liet op de bank uit woede ook een klein traantje lopen.

In de 38ste minuut kreeg Higuaín de kans met een schot dat van richting werd veranderd. Casillas pakte de bal echter keurig met een snelle reflex naar de grond. De scheidsrechter leek na de rode kaart te bezwijken onder het publiek en floot daadwerkelijk voor elke kleine overtreding. Het werd snel tijd voor de rust. Dybala schoot in de 1ste minuut van de blessuretijd nog snoeihard op de paal, Casillas had hier waarschijnlijk niet bij gezeten.

 

Na rust klapten beide partijen er meteen weer goed op. Dybala scoorde een mooie goal langs Casillas, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Achteraf gezien was het erg dichtbij, maar geen buitenspel. Een onterecht afgekeurd doelpunt. Een minuut later kwam Porto met een kopbal van Herrera, die een aantal meters naast het doel van Buffon ging.

Juventus probeerde de 2de helft de wedstrijd te domineren door een laag tempo te hanteren en de boel achterin goed dicht te houden. In de 67ste minuut kwam Marko Pjaca erin voor Juan Cuadrado, enkele minuten daarvoor kwam bij Porto Jesus Corona voor Ruben Neves. Na opnieuw mooi combinatiespel van Juventus kwam de bal in de 72ste minuut ongelukkig op het been van verdediger Layun, die even meer geïnteresseerd leek in de manier waarop de wolken zich bewogen. De bal lag klaar om in het doel geschoten te worden en dit gebeurde dan ook op een prima manier door Marko Pjaca: 0-1.

In de 73ste minuut was er weer een wissel aan de kant van Porto, Diogo Jota voor Yacine Brahimi. Bij Juventus kwam Dani Alves voor Stephan Lichtsteiner. Pas een minuut koud in het veld kreeg Dani Alves de bal op borsthoogte aangespeeld door Alex Sandro. Alves controleerde de bal goed en schoot de bal met de punt tegen de netten: 0-2. Layun was ook bij deze goal erg ongelukkig.

Aan het eind van de wedstrijd gaf Pjaca nog een mooi steekballetje aan Sami Khedira. Hij leek er niet meer bij te kunnen, maar probeerde door middel van een sliding nog iets. De bal ging ver naast het doel. In de blessuretijd leken beide ploegen er wel klaar mee te zijn. Juventus tikte de bal nog wat rond en wachtte op het eindsignaal.

Juventus domineerde deze wedstrijd weer uitstekend, mede dankzij de rode kaart van Alex Telles al in de 27ste minuut.

Cijfers volgens FotMob.com:

FC Porto:

Iker Casillas                                        5.8
Maximiliano Pereira                        6.9
Felipe                                                    6.7
Ivan Marcano                                     7.3
Alex Telles                                          4.5  Rode kaart, 27’
Danilo Pereira                                    6.5
Héctor Herrera                                  6.1
Ruben Neves                                      5.8  (Wissel 61’, uit)
Yacine Brahimi                                 7.1  (Wissel 73’, uit)
André Silva                                         5.7  (Wissel 30’, uit)
Francisco Soares                               5.9

Miguel Layun                                    6.2  (Wissel 30’, in)
Jesus Corona                                     5.6  (Wissel 61’, in)
Diogo Jota                                          5.5  (Wissel 73’, in)

Juventus:

Gianlugi Buffon                                6.9
Stephan Lichtsteiner                      6.7  (Wissel 73’, uit)
Andrea Barzagli                                6.7
Giorgio Chiellini                              7.8
Alex Sandro                                       8.5*
Sami Khedira                                    7.1
Miralem Pjanic                                 8.3
Juan Cuadrado                                  7.1  (Wissel 67’, uit)
Paulo Dybala                                     7.6  (Wissel 86’, uit)
Mario Mandzukic                            7.0
Gonzalo Higuaín                              5.7

Marko Pjaca                                      7.8  (Wissel 67’, in)
Dani Alves                                         7.5  (Wissel 73’, in)
Claudio Marchisio                             –     (Wissel 86’, in)
*Man of the match

 

Advertentie