Guardiola komt bij zoektocht naar rechtsback bij Dani Alves uit

Op 2 juli 2008 haalde FC Barcelona op advies van de nieuwe hoofdtrainer Pep Guardiola rechtsback Dani Alves op bij Sevilla. Ze betaalden destijds 35,5 miljoen voor de Braziliaan. Onder Guardiola was Alves al die jaren vaste waarde in de defensie. Afgelopen seizoen besloot Alves zijn contract bij Barcelona niet te verlengen. Hij wilde wel eens bij een andere club gaan kijken en daar maakte Juventus goed gebruik van. Ze namen hem transfervrij over en laten hem tegenwoordig met onder andere Stephan Lichtsteiner vechten om de rechtsbackpositie. 

Bij zijn nieuwe club Manchester City is Guardiola nog niet helemaal tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Zijn bekende tiki-taka-voetbal komt er nog niet helemaal uit en City staat dan momenteel ook redelijk ver achter op koploper Chelsea. Vooral de rechtsbackpositie wordt door veel supporters als zwakke plek gezien. Voor die positie zijn nu Bacary Sagna en Pablo Zabaleta beschikbaar, maar die passen beiden toch niet helemaal in Guardiola’s systeem. Daarnaast lopen van beide spelers ook het contract na dit seizoen af.

Guardiola heeft al naar buiten gebracht dat hij komende zomer in ieder geval de verdediging wilt gaan versterken. Dani Alves schijnt nu op nummer 1 te staan als gewilde nieuwe rechtsback. Alves wordt echter al bijna 34 en het is maar de vraag of hij nog zin heeft om weer te gaan verhuizen en zich weer te moeten gaan aanpassen aan het snelle spel van Guardiola. Zijn contract bij Juventus loopt nog door tot 30 juni 2018 en de club heeft daarop nog de optie er een jaar aan toe te voegen.

Advertenties

One thought on “Guardiola komt bij zoektocht naar rechtsback bij Dani Alves uit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.