Vanavond nemen Westerlo en KV Oostende het tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. Het zal een wedstrijd met veel belang worden, vooral voor Westerlo, want als Westerlo wint en Moeskroen verliest, is het zeker van een plek in 1A volgend seizoen. 

Westerlo verloor vorig weekend thuis tegen Club Brugge met 1-2, Westerlo speelde na de 1-0 iets te verdedigend en kreeg in de tweede helft alsnog het deksel op de neus. Thuis tegen KV Oostende is dus de beste manier om iets terug te doen voor eigen publiek.

Als Westerlo wint, is het zo goed als zeker van het behoud. Als Moeskroen verliest in Gen,t is Westerlo zelfs al zeker van een plaats in 1A volgend seizoen.

Selectie Westerlo:

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Apau, Daems, Mustoe, Schuermans, Christensen, Ruyssen, Heylen, Miletic

Middenvelders: Henkens, Nikolic, Annys, Hyland, Rommens, Buyens

Aanvallers: Acolatse, De Ceulaer, Ganvoula, Strandberg

KV Oostende kreeg vorig wekend ook een serieuze tik van Anderlecht, dat met 1-4 kwam winnen in de Versluys Arena. Oostende staat 4de in het klassement, maar wel maar met 1 punt van de 6de plaats en 3 punten van de 7de plaats, waar momenteel KRC Genk staat, winnen is dus een must voor de kustboys.

Selectie: Dutoit, Ovono, Rozehnal, Tomasevic, Godeau, Capon, Marusic, Vandendriessche, Ozkan, Jonckheere, Jali, Siani, Berrier, Musona, El Ghanassy, Pedersen, Canesin, Akpala, Dimata.

KV Oostende is favoriet voor het duel in ‘het kuipje’, de laatste keer dat Westerlo nog eens kon winnen tegen KV Oostende in eigen huis dateert al van februari 2015. Toen won Westerlo met 3-0.