Anthony Vanden Borre maakt vanmorgen verrassend nieuws bekend. Hij maakt namelijk zijn comeback als profvoetballer. Vele media dachten eerst dat Vanden Borre zijn carrière zou herlanceren bij RWDM, maar Vanden Borre gaat in Congo spelen, bij TP Mazembe. 

TP Mazembe is een van de topploegen van Congo, en het is ook de ex-club van Genkspeler Ally Samatta en 3 gehuurde spelers van Standard, waaronder Bolingi. Ook Mbokani en Mbenza speelden er in het verleden.

Titelverdediger Mazembe staat momenteel op kop in de centrum-divisie van de Congolese Super Ligue. Door de komst van Moïse Katumbi Chapwe beleeft de club hoogdagen, want Mazembe werd 5 keer Afrikaans kampioen en vorig jaar won het de CAF Confederation Cup.

Vanden Borre werd geboren in het Congolese Likasi, dat op één uur ligt van Lubumbashi, waar TP Mazembe voetbalt. Vanden Borre ziet deze overstap ook als een soort eerbetoon aan zijn overleden moeder, die in Likasi woonde. Vanden Borre trok op zijn achtste met zijn vader naar België.

Vanden Borre werd begin dit seizoen nog uitgeleend aan Montpelier, maar die beëindigden het huurcontract met RSCA. Toen besloot Vanden Borre zijn schoenen aan de haak te hangen en kon hij aan de slag met de jeugd van RSCA, maar nu, nog geen twee maanden later, besluit Vanden Borre terug te beginnen voetballen.