Real Madrid heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de UEFA Champions League. Napoli gaf een 1-0-voorsprong uit handen aan Real, dat uiteindelijk nog won met 1-3. Dries Mertens scoorde het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Sergio Ramos scoorde de aansluitingstreffer en was heel dicht bij een tweede, maar die bal ging via Dries Mertens in doel. In de laatste minuten maakte Morata er nog 1-3 van. 

Real won de heenwedstrijd met 3-1, en dus wist Napoli wat het moest doen vanavond. Dries Mertens startte in de punt van de aanval. Bij Napoli één verrassing in de basis, want Allan startte op het middenveld in de plaats van Zielinski. Zidane kon terug rekenen op Ronaldo en Bale en zij startten ook meteen. Tegen Eibar kregen ook Marcelo, Carvajal en Kroos rust, maar zij speelden vandaag gewoon terug.

Na 6 minuten was er de corner van Ghoulam, die bijna binnendraaide, maar Navas bracht redding, wat resulteerde in een nieuwe corner. Dan was er het schot van Hamsik, dat net langs de tweede paal ging.

Na 10 minuten was er het eerste echte gevaar voor Real. Een voorzet van Bale belandde op het hoofd van Ronaldo, die in de handen van Reina kopte. Daarna was er een verraderlijk schot van afstand van Insigne, dat naast ging gaan, maar Navas nam geen risico en werkte de bal in hoekschop.

Alweer een voorzet van Bale, die in de voeten van Kroos belandde. De Duitse spelmaker besloot de bal meteen te trappen, maar Reina kon makkelijk klemmen.

Na 23 minuten wqs er dan toch het openingsdoelpunt. Niemand minder dan Dries Mertens trapte de 1-0 op aangeven van Hamsik voorbij Navas.

Dan was Ronaldo alles en iedereen voorbij en stond hij vanuit een vrij scherpe hoek voor een leeg doel, maar trapte zowaar tegen de paal. Na 36 minuten was het bijna 2-0 voor Napoli. Ghoulam speelde diep in op Mertens, die in één keer trapte en de bal ging tegen de paal.

5 minuten voor rust haalde Hamsik nog eens uit, maar Navas redde. Napoli ging dan ook de rust in met een 1-0-voorsprong.

De eerste kans in de tweede helft was meteen voor Real Mardrid. Een haarde uithaal van Benzema belandde in het zijnet.

Dan is het toch 1-1. Sergio Ramos kopt een hoekschop van Kroos hard in doel. 5 minuten later doet Ramos het opnieuw op een corner van Kroos, maar die bal gaat via Dries Mertens zowaar in doel. Real leidt met 1-2 en Napoli moet zich stevig gaan herpakken.

Dan kwam er uiteindelijk toch nog eens een kans voor Napoli, maar invaller Rog zag zijn schot hoog over gaan. Na 82 minuten was er eindelijk nog eens een goede kans, maar Isco trapte hoog over.

Dan wordt er toch nog de 1-3 gescoord. Een schot van Ronaldo, Reina redt nog, maar in de rebound tikt Morata binnen. Real kwalificeert zich zo voor de volgende ronde en voor Napoli is het Champions League-sprookje ten einde.

 

Advertentie