City Football Group bestaat uit Manchester City, New York City FC, Melbourne City FC en  een minderheid in Yokohama F. Marinos. De organisatie is op zoek naar een uitbreiding en dat doen ze in Zuid-Amerika.

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan heeft zijn oog, na de VS, Australië, Japan en Engeland, op Uruguay gelegd. Hij wil zijn CFG graag verbreden met de aankoop van Club Atlético Torque, in de tweede divisie van Uruguay.

De club is opgericht in 2007 en heeft een ”stadion” waar 1000 toeschouwers plaats kunnen nemen.

Waarom is dit dan zo aantrekkelijk voor CFG?

Omdat ze zo klein zijn, zijn ze goedkoop op te kopen. Ook komt de club uit Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hierdoor zullen veel mensen zich gaan keren naar Club Torque, en zal de fanbase een stuk groter worden (kijk naar Manchester City sinds de komst van de sheikh).

Dan is het ook nog voordelig voor de zusterclubs. Een nieuwe club in een nieuw continent zorgt ook voor een nieuw scoutingsnetwerk. Misschien vind CFG de nieuwe Suarez of Cavani in Zuid-Amerika en kunnen ze die makkelijker doorsturen naar Manchester.

De vraag is of CFG zich ná deze aankoop gaat keren naar Afrika of het Midden-Oosten, want daar hebben ze nog geen bereik. Maar eerst Uruguay overnemen, dan de rest.

Advertentie