Er is veel nieuws met betrekking tot contracten bij FC Utrecht. 6 spelers hebben het contract verlengd en er zullen waarschijnlijk 13 spelers vertrekken.

Onder de spelers die de contracten verlengden, zat onder meer Jeff Hardeveld. De linksback heeft bijgetekend tot medio 2018. Bij dit contract is ook een optiejaar opgenomen. Hardeveld speelde in verschillende jeugdelftallen van Oranje en zag een stijgende lijn in zijn ontwikkeling. Echter gooiden twee zware blessures roet in het eten, waardoor Hardeveld lang langs de kant toe heeft moeten kijken.

De andere spelers die het contract verlengden zijn spelers van Jong FC Utrecht. Bij Karim Loukili en Sylla Sow zijn de opties gelicht. Dit betekent dat de spelers ook volgend seizoen verbonden zijn aan FC Utrecht. Het contract van Rick Mulder werd voor twee jaar verlengd. Ten slotte werden de contracten van Rick van der Meer en Menno Heus met één jaar verlengd.

Er vertrekken naar alle waarschijnlijkheid erg veel spelers. De club uit de Domstad heeft de contracten van Kevin Conboy, Edson Braafheid en Andreas Ludwig formeel opgezegd. Robbin Ruiter en Nacer Barazite zijn niet ingegaan op een contractverlenging. Utrecht wil in een later stadium nog praten over een verlenging, maar het lijkt erop dat beide spelers vertrekken. Bij Jong FC Utrecht hebben Myenty Abena, Serhat Cakmak, Bram van Eijk en Robin de Jong een brief gekregen waarin staat dat ze mogen vertrekken. Ali Ulusoy heeft een contractverlenging van één jaar afgeslagen en zal vertrekken. Hamza Boukhari neemtt een contractaanbod nog in beraad. Ten slotte lopen de huurcontracten van Tafari Moore (Arsenal) en Dani van der Moot (PSV) nog af en deze zullen naar alle waarschijnlijkheid naar hun clubs terugkeren aan het einde van het seizoen.