Elyaniv Barda kent u ongetwijfeld nog wel. De Israëlische aanvaller was lange tijd actief bij KRC Genk, waar hij uitgroeide tot een clubicoon. Momenteel verblijft Barda bij de club waar het voor hem allemaal begon, namelijk Hapoel Beër Sjeva.

Elyaniv Barda begon zijn carrière op 17-jarige leeftijd bij Hapoel Beër Sjeva, waar hij 4 jaar actief bij zou zijn. Barda had er ook al meteen een goede band met de supporters. Barda speelde er in totaal 78 wedstrijden, waarin hij 19 keren de netten kon doen trillen.

Die goede prestaties leverden Barda een mooie transfer op naar topclub Maccabi Haifa in 2002. Ook daar bleef Barda voor een tijdje, namelijk voor 3 jaar. Ook daar presteerde Barda goed, in 57 wedstrijden kon hij 12 keer scoren.

Na Hapoel Beër Sjeva en Maccabi Haifa besloot Barda in 2005 bij Hapoel Tel Aviv te tekenen. In 2 jaar speelde Barda liefst 61 wedstrijden, waarin hij 17 keer tot scoren kwam. Barda trok de goede lijn van doelpunten door en dat leverde hem zelfs zijn eerste cap op bij de Israëlische nationale ploeg.

Na zijn eerste cap in 2007 kwam er een nieuwe mijlpaal in de carrière van de toenmalig 25-jarige spits, want hij maakte namelijk de overstap naar Europa. KRC Genk legde Barda vast. Bij KRC Genk beleefde Barda zijn hoogdagen. In zijn eerste seizoen bij Genk speelde Barda 32 wedstrijden en werd hij de Genkse topschutter met 16 doelpunten.

Het seizoen erna pakte Barda ook zijn allereerste prijs met KRC Genk. Hij won namelijk de beker van België. In dat seizoen kwam Barda wel wat minder aan spelen, hij trad maar op in 21 wedstrijden en kon ook maar 5 keer scoren.

In het seizoen 2009/2010 kende zowel Genk als Barda een teleurstellend seizoen. Genk speelde voor een groot deel om degradatie te ontlopen en Barda kwam in 24 wedstrijden maar 3 keer tot scoren. Genk moest PO2 spelen, maar won die wel mede dankzij een sterke Barda die 4 keer scoorde in 7 wedstrijden.

Het seizoen erna was misschien het mooiste seizoen ooit voor Barda als speler, want hij werd namelijk kampioen met Genk in de Jupiler Pro League. Een kampioenschap waar ook Barda een groot aandeel in had, want in 32 wedstrijden was Barda goed voor 14 doelpunten.

Barda mocht dus het seizoen daarna met Genk de Champions League in, maar Genk moest zich eerst nog kwalificeren. Genk schakelde Partizan Belgrado uit en moest vervolgens nog één iemand uitschakelen om in de groepsfase te geraken. Die tegenstander was Barda’s ex-club Maccabi Haifa. Genk verloor de heenwedstrijd met 2-1, waarin Barda het belangrijke uitdoelpunt scoorde. Thuis maakte Genk het af op strafschoppen en mocht het de Champions League in. In die campagne kon Barda niet scoren.

Dat seizoen was er ook eentje met ups en downs voor Genk. Het haalde op het nippertje PO1, maar kon toch nog de derde plaats halen. In dat seizoen was Mario Been de nieuwe coach en de speelkansen van Barda verminderden. Barda toonde zich als supersub en scoorde 9 keer in 22 wedstrijden.

In het seizoen 2012/2013 ging Barda zijn laatste contractjaar in bij Genk. Midden in het seizoen kreeg Barda te horen dat zijn contract niet verlengd werd. In zijn laatste seizoen voor Genk pakte Barda wel nog een prijs met de Limburgers. Hij won voor de tweede keer in zijn carrière de beker van België. Barda speelde 23 wedstrijden en scoorde 9 keer.

Na even zoeken vond Barda toch een nieuwe club. De Israëliër besloot terug te keren naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon, namelijk bij Hapoel Beër Sjeva, waar hij nu al 4 seizoenen actief is. Barda speelde in die jaren 92 wedstrijden en scoorde daarin 28 keer. Barda scoorde dit seizoen ook nog in de Europa League.

Barda speelt sinds 2007 voor de nationale ploeg. Hij speelde tot nu toe 73 wedstrijden, waarin hij 12 keer scoorde.