In Nederland is het al een hele happening: de e-divisie. Hierin strijden 18 gamers van alle 18 Eredivisie-clubs in een competitie, net als in de Eredivisie. In Amerika is het nog niet populair, maar New York City FC zet de eerste stap naar, misschien wel, een e-MLS-competitie.

NYCFC heeft de 20-jarige Christopher Holly getekend als de aller eerste e-Sporter van een Amerikaanse voetbalclub. Hij zal NYCFC representeren in internationale en nationale FIFA wedstrijden.

Diego Cagliani, NYCFC’s hoofd-ontwikkelingen en innovaties, zegt dat Holly ook voor iedere wedstrijd een wedstrijdje gaat spelen tegen één fan en dat hij spelers van de club zal uitdagen om YouTube-content te maken.

”Hij is de tweede e-Sporter van City Football Group, nadat we vorig jaar Kez Brown tekenden voor Manchester City. Wij gaan graag met de tijd mee en e-sports horen daar nou eenmaal bij.”

Holly is de #2 van Amerika op FIFA en zal dus de nodige kwaliteiten wel in huis hebben.

Advertentie