In de 27ste speelronde van de Duitse Bundesliga heeft regerend landskampioen dinsdagavond de tweede competitienederlaag geleden. Borussia Dortmund versloeg Hamburger SV met 3-0, terwijl aartsrivaal Schalke 04 met lege handen naar het Ruhrgebiet terugkeerde.

TSG 1899 Hoffenheim nam het in eigen huis op tegen de koplopers uit München. De Nederlander Arjen Robben was de aanvoerder van FC Bayern, omdat Philipp Lahm op de bank plaatsnam. Manuel Neuer ontbrak vanwege een blessure en daarom nam Sven Ulreich plaats onder de lat. De Kroaat Andrej Kramaric werd de held van de avond, want de spits schoot zijn ploeg in de 21ste speelminuut naar de overwinning. Hoffenheim blijft door deze verrassende zege de nummer 3 in de Bundesliga.

Borussia Dortmund versloeg HSV met 3-0. BVB had in dit Bundesliga-seizoen nog nooit van buiten het strafschopgebied gescoord, maar Gonzalo Castro bracht daar gisteravond verandering in. Ook Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang wisten te scoren. Door deze zege blijft BVB de nummer 4 van de Duitse Bundesliga.

Bekijk hier de prachtige goal van Castro.

FC Schalke 04, volgende week donderdag tegenstander van Ajax in de Europa League, kreeg een pak slaag van Werder Bremen. “Die Blauen” verloren in het Weserstadion met maar liefst 3-0. De doelpunten van SV Werder Bremen werden gemaakt door Gebre Selassie, Kruse en Eggestein.

Advertentie