De spanning neemt week in week uit toe. Nog maar vier wedstrijden te gaan tot het sluiten van de competitie. Door een misstap van Feyenoord ligt alles weer open in de titelstrijd. Ook in de degradatiezone worden wonderbaarlijk genoeg ineens punten gesprokkeld. Dus ook daar stijgt de spanning. Mede dankzij een goed keepende Benjamin van Leer wist Roda een punt te pakken bij AZ, waar het op voorhand kansloos leek.

Van Leer wist Roda op wonderlijke wijze staande te houden. Door enorm veel reddingen te verrichten, wist Roda een punt uit het vuur te slepen bij AZ. Roda werd door AZ overklast, maar Benjamin van Leer wist zijn club te behoeden voor een nederlaag en dus neemt Roda een belangrijk punt mee terug naar Kerkrade. Ook wist de sluitpost bij een 1-1-stand een penalty te stoppen.

Namens ons is Benjamin van Leer de meer dan terechte ‘Eredivisiespeler van de week’. Een heldenrol was voor hem weggelegd in Alkmaar.