De eerste inkomende transfer voor Lierse is reeds een feit. Ondanks dat we nog maar net aan de play-offs begonnen zijn, komt Lierse met haar eerste nieuwkomer naar buiten. Mégan Laurent, een 25-jarige Belgische middenvelder, tekende maandagmiddag een contract tot 2020. De speler zal zich op het einde van het seizoen bij Lierse voegen wanneer zijn contract in Tubeke is afgelopen.

Mégan Laurent is een speler die aan zijn 2e seizoen bij Tubeke bezig is, maar einde contract is. “Er was links en rechts al wel wat interesse van bepaalde clubs, maar Lierse speelde het kortst op de bal”, liet hij weten in een interview. “Ze toonden de nodige ambitie en het is ook gewoon een mooie club”, vervolgde de nieuwe aanwinst. Over de huidige kern en de nieuwe coach had Laurent ook enkel maar lovende woorden. “Coach Vanderbiest ken ik wel een beetje en ik weet dat hij voor de nodige drive kan zorgen bij een spelerskern. Van de huidige spelers bij Lierse ken ik enkel De Belder van bij de jeugd. De rest ken ik niet persoonlijk, maar ik weet wel dat er heel wat talent rondloopt op Lier.”

Mégan Laurent werd geboren op 24/03/1992 en speelde als jeugdspeler de meeste wedstrijden voor Charleroi. In 2012 werd hij bij Charleroi weggehaald door Racing Mechelen (dat toen in 3e klasse speelde) en werd hij er na 2 seizoenen kampioen mee in 3e klasse. In plaats van samen met Racing Mechelen te promoveren, koos Laurent in de zomer van 2014 voor een transfer naar RAEC Mons. Op het einde van dat seizoen werd Mons echter failliet verklaard en moest Laurent op zoek naar een nieuwe club. Hierdoor kwam hij terecht bij zijn huidige werkgever Tubeke, waar hij in 55 wedstrijden 14 keer kon scoren (waaronder enkele keren met een prachtige vrije trap).