Donderdag speelt Ajax in de kwartfinales van de Europa League tegen Schalke 04. Weet Ajax in de Amsterdam Arena te winnen van de Duitsers?

Ajax wist de kwartfinale te bereiken door in de vorige ronde FC Kopenhagen uit te schakelen. Bij de loting die hierop volgde, werd Ajax verbonden aan Schalke 04. De Duitsers moeten het zonder aanvaller Eric Maxim Choupo-Moting doen. De 28-jarige aanvaller viel zaterdag uit in de gewonnen competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (4-1). Uit onderzoek bleek dat de international van Kameroen met een kneuzing aan zijn linkerknie kampt. Ajax trainer Peter Bosz kan waarschijnlijk gewoon over de volledige selectie beschikken. Dolberg is als het goed is weer fit na zijn blessure.

De wedstrijd tegen Schalke betekent ook een weerzien met Klaas-Jan Huntelaar. Hij speelde van 2006 t/m 2008 voor de Amsterdammers en kwam via Real Madrid en AC Milan bij Schalke terecht. Huntelaar denkt wel dat het mogelijk is dat Schalke zal winnen, maar verwacht niet dat het eenvoudig zal worden. “Ik begrijp wel dat de mensen hier bij Schalke het een betere loting vinden dan bijvoorbeeld Manchester United of Olympique Lyon, maar ik zou zelf nooit te vroeg juichen. We moeten het eerst laten zien”, zegt Huntelaar twee dagen voor de heenwedstrijd in de Arena. Huntelaar denkt dat het kwaliteitsverschil tussen de Bundesliga en de Eredivisie vooral in het fysieke, de duels en het tempo zit. “Al vond ik dat er in Ajax-Feyenoord ook wel een behoorlijk tempo zat. Maar toch is het in Nederland net iets minder intensief.”

De wedstrijd in Amsterdam begint donderdagavond om 21:05 uur. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is de Rus Sergey Karasev. De return in Gelsenkirchen is een week later op hetzelfde tijdstip.

 

 

Advertentie