Vanavond staat de heenwedstrijd tussen Celta De Vigo en KRC Genk op het programma in de kwartfinale van de Europa League. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het beloofd dus een spannende avond te worden. Celta is favoriet voor vanavond, maar de Limburgers hebben volgende week nog een thuiswedstrijd te goed.

Celta De Vigo schakelde in de vorige ronde makkelijk FK Krasnodar uit. Eerder dit seizoen zette Celta al knappe resultaten neer, dus zal Genk zeker moeten oppassen. Celta De Vigo zal het wel zonder hun spits Giuseppe Rossi moeten doen, want hij scheurde zondag tijdens de wedstrijd zijn kruisbanden en mag 6 maanden niet meer voetballen. Al zou een waardige vervanger op het veld zetten geen probleem mogen zijn voor de Spanjaarden.

Ook KRC Genk schakelde makkelijk KAA Gent uit in de vorige ronde. De Limburgers staan voor het eerst in de 1/4 finale van de Europa League, nadat ze eerder al voor het eerst in de 1/8 finale stonden. Racing Genk is dus bezig aan een uitstekend Europees parcours. Racing maakt zeker kans voor de halve finale, al zullen ze wel top moeten zijn, dat verklaarde ook Albert Stuivenberg tijdens een interview met de ClubTV.

Celta De Vigo is favoriet voor vanavond, maar de Limburgers kunnen een goede uitgangspositie binnenhalen voor de terugwedstrijd van volgende week.

 

Advertentie