Bastian Schweinsteiger scoort weer, David Villa scoort een ”screamer” en Tim Melia houdt op prachtige wijze de 0 voor Sporting KC. Maar de topper van dit weekend is Ronald Mataritta.

De Costa Ricaan liet weer zien waarom hij thuishoort in het MLS Team of the Week. Met prachtige verdedigend werk op de linkerflank en een assist op Jack Harrison heeft hij het verdiend om onze Speler van de Week te zijn.

NYCFC kwam op bezoek bij Philadelphia Union, een club die NYC goed ligt. ”Mata” speelde zoals hij hoort te spelen, als linksback die meegaat in de aanval. Samen met zijn collega’s hield hij de 0 voor NYC en creëerde hij de kans voor de 0-1.

Natuurlijk willen we jullie de wondergoal van David Villa jullie niet onthouden:

”I see it, but I can’t believe it”.

Villa op waarom hij van die afstand ging schieten: ”I was tired and didn’t felt the need to run, so I just shoot.”

Advertentie