Donderdag is de return tussen Schalke 04 en Ajax in de kwartfinale van de Europa League. In Amsterdam wist Ajax met 2-0 te winnen. Lukt ze dit ook in Gelsenkirchen?

Schalke 04
Bij Schalke is Klaas-Jan Huntelaar op tijd fit. De spits ontbrak afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Darmstadt vanwege griep. Die wedstrijd verloren de Duitsers met 2-1 en dus is er nu veel kritiek op de ploeg van Trainer Markus Weinzierl. Al gelooft hij er nog wel in dat zij ten koste van Ajax de halve finale gaan halen. Hij denkt wel dat het niet binnen 90 minuten gespeeld zal zijn. “Donderdag hebben we voor eigen publiek een hele wedstrijd om twee keer te scoren om daarna eventueel in de verlenging of met strafschoppen definitief toe te slaan.” Dat zei Weinzierl woensdag op de persconferentie. Dat het beter moet bij de Duitsers dan vorige week is wel duidelijk, vertelde Weinzierl. “Het enige positieve van die wedstrijd is dat we slechts met 2-0 hebben verloren. Maar daarom hebben we nu nog wel kans.”

Ajax
De Amsterdammers zullen het zonder Daley Sinkgraven moeten doen. De linksback viel vorige week tegen Schalke in de rust geblesseerd uit. Hij is nog herstellende en kan nog niet spelen in de return. Ajax kan wel weer beschikken over Lasse Schöne. De middenvelder was de vorige wedstrijd nog geschorst, maar mag nu weer mee spelen. Davy Klaassen, Davinson Sanchez, André Onana, Kenny Tete en Viergever staan allemaal op scherp. Bij een gele kaart zijn zij geschorst voor een eventuele halve finalewedstrijd.

Peter Bosz waarschuwt zijn ploeg vooral. Ondanks de 2-0-overwinning in de Arena is het nog niet gespeeld, vindt hij. “Schalke zal het laten stormen, ze zullen getergd zijn en ons meteen onder de voet proberen te lopen.”,zei de Ajax-trainer. Amin Younes en Heiko Westermann, de twee Duitsers van Ajax, hebben hun ploeggenoten ook al gewaarschuwd voor de twee gezichten die Schalke dit wisselvallige seizoen heeft. Slechts vijf dagen voor de kansloze nederlaag in Amsterdam werd VFL Wolfsburg volledig weggespeeld met 4-1.

De wedstrijd in Gelsenkirchen begint donderdag om 21:05 uur. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is de Roemeen Ovidiu Hategan.