Het Europese sprookje heeft een einde gekregen voor KRC Genk. De Limburgers speelden gisterenavond 1-1 gelijk tegen Celta De Vigo en kwamen slechts 1 doelpunt te kort om door te stoten naar de halve finales en opnieuw geschiedenis te schrijven. Celta gaat voor het eerst naar een halve finale in de UEFA Europa League.

Het KRC Genk Stadion, dat door de UEFA nu niet de Luminus Arena heette, was voor het eerst sinds de titelmatch op 17/05/2011 weer helemaal uitverkocht. Ook Patje Krimpson was aanwezig om het publiek op te warmen.

Albert Stuivenberg wijzigde op één manier zijn opstelling die een week geleden nipt verloor met 3-2 in Vigo. Thomas Buffel startte ten nadele van Jean-Paul Boëtius. Coach Berizzo startte ook met dezelfde namen als vorige week.

Genk begon goed voetballend aan de wedstrijd met goede passcombinaties. De eerste kans was er al na 4 minuten. Trossard, die weer goed wegkapte, zette voor op Samatta, die de bal maar net over kopte. Celta was gewaarschuwd en koos meteen voor de tegenaanval. Iets voor het kwartier kwam Genk met de schrik vrij toen Buffel ongewild bijna de perfecte assist gegeven had op een hoekschop van Celta, maar Fontas zette zijn voet er niet goed tegen.

Dan was er een klein misverstand tussen Brabec en Ryan, waardoor Sisto kon profiteren, maar hij krulde de bal ver naast. Toen was het weer de beurt aan Genk om gevaarlijk te zijn. Colley kopte op een hoekschop op doel, en kreeg de bal terug. Hij besloot te trappen met zijn mindere rechter, maar de bal vloog over. Daarna zette Buffel voor op Trossard, die het met een hakje probeerde, maar het mocht niet lukken voor Racing.

Vlak voor rust kwam Genk met de schrik vrij. De pas ingevallen Beauvue, die de geblesseerde Guidetti kwam vervangen, probeerde het met een halve omhaal. Ryan redde knap, waardoor Genk goed wegkwam. De ruststand is dan ook 0-0. Zo moet Genk in de tweede helft minstens 1 keer scoren.

Genk wist wat het moest doen in de tweede helft en probeerde daar ook meteen werk van te maken. Berge veroverde de bal en speelde diep in op Trossard, die zijn man uitkapte en schoot, maar de bal ging net naast. De eerste kans van Celta in de tweede helft was er weer een van Beauvue, die door de buitenspelval glipte en alleen afging op Ryan, die goed redde.

Een voorzetschot van Malinovskyi belandde ook niet goed, daarna had Samatta een unieke poging, maar zijn schot werd afgeblokt. Dan sloeg het noodlot voor Genk toch toe. Castagne leidde dom balverlies, waardoor Sisto de bal meenam en het genadeloos afstrafte. Genk had nog 25 minuten om het tij te keren.

Nog geen 4 minuten later maakte Trossard er weer een wedstrijd van. Hij pikte de bal mee, liep er de zestien mee in en plaatste de bal perfect in de hoek. Genk moest nog één keer scoren en Stuivenberg bracht Schrijvers en Boëtius voor Buffel en Malinovskyi. Boëtius trapte meteen al eens, maar recht in de handen van doelman Alvarez.

Er stonden nog 10 minuten op de klok en Stuivenberg ging all-in met Dewaest te brengen voor Brabec. Dewaest moest bovendien plaatsnemen in de spits en had al meteen een kopkans, in de handen van Alvarez. In de laatste 10 minuten lag het spel vaak stil. Eerst een opstootje tussen Dewaest en Hernandez buiten de lijnen, waardoor iedereen er zich mee kwam bemoeien. Beide spelers kregen geel.

Genk kreeg geen grote kansen meer en zo eindigt het Europese sprookje voor Genk na 18 Europese wedstrijden. Begin juli startten de Limburgers met hun Europese Campagne tegen Podgorica, 9 maanden later stopt het in de kwartfinales. Celta De Vigo zal de halve finale spelen tegen Manchester United.

Opstelling: KRC Genk:

Ryan, Castagne, Colley, Brabec (80′ Dewaest),  Uronen, Berge, Malinovskyi (71′ Schrijvers), Pozuelo, Buffel (71′ Boëtius) en Samatta.

Opstelling Celta De Vigo:

Alvarez, Jonny, Cabral, Fontas, Mallo, Radoja, Hernandez, Sisto, Wass (79′ Jozabed), Aspas, en Guidetti (41′ Beauve), (91′ Rançoglia)

Advertentie