Het is gebeurd, de Proximus League (ookwel 1B genaamd) kent 2 van de 3 blijvers voor het volgende seizoen. Door de 1-0-overwinning van Tubize tegen OH Leuven zijn zowel Tubize als Cercle de winnaar van het weekend. Beiden wonnen hun wedstrijd en zijn dus zeker van een plek in 1B volgend seizoen. Voor de fans van OH Leuven en Lommel United wordt het volgende week nagelbijten tot en met.

Had je iemand gezegd dat deze Play-Downs zo spannend zouden worden, had die je recht in je gezicht uitgelachen. Lommel was afgetekend laatste, maar dankzij de 0-5-zege van Lommel in Brugge kwam er weer hoop voor de Limburgers. Ook de wedstrijden daarna deed United het erg goed, het voetbalde vrank en vrij maar verloor gisteren (door de zenuwen?) met 0-1 van Cercle Brugge.

Lommel kon zeker zijn van het behoud als het won van de Vereniging, dat gebeurde zoals eerder gezegd dus niet en zo stond Cercle, die speeldag 5 aanvatte als dé kandidaat om te degraderen, er plots het beste voor. Als Tubize won of gelijkspeelde tegen OHL waren de Bruggelingen zeker van het behoud, omdat er op de laatste speeldag Cercle – Tubize en Leuven – Lommel gepland staat. Aangezien er maar 1 ploeg degradeert richting de Eerste Amateurklasse kunnen Lommel en Leuven niet beiden boven Cercle en/of Tubize springen.

Zo krijgen we volgende vrijdag dé gigantische finale van deze Play-Downs. Leuven en Lommel zullen onderling bepalen wie naar de Eerste Amateurklasse zakt.

Advertentie