De tweede ‘El Clásico’ van dit seizoen was een must-win-wedstrijd voor Barcelona, dat sterspeler Neymar moest missen wegens schorsing. De Catalanen hadden een achterstand van drie punten op de aartsrivaal uit Madrid, terwijl de Madrilenen nog een wedstrijd in te halen hebben.

In de eerste helft kregen we al meteen spektakel te zien. Eerst kregen de Madrilenen geen strafschop nadat Ronaldo werd aangetikt door Umtiti, daarna trapte Luis Suarez net naast. In de 28e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Ronaldo trapte een uitstekende voorzet van Marcelo tegen de paal, maar Casemiro kon de rebound binnentikken en deed zo het uitverkochte Santiago Bernabeu ontploffen. Lang vieren konden de supporters van De Koninklijke echter niet. Een vijftal minuten later bracht Lionel Messi de bezoekers op weergaloze wijze langszij. De Argentijn dribbelde zich schitterend vrij in het strafschopgebied van Real Madrid en trapte de bal voorbij Navas. In de 39e minuut moest Gareth Bale met een blessure naar de kant, hij werd vervangen door Marco Asensio.

In de tweede helft zocht Real Madrid meteen naar de 2-1. Na een aantal kansen voor de withemden was de grootste kans toch voor Barcelona. Pique kopte een corner richting doel, die Navas met een uitstekende redding kon tegenhouden. In de 73e minuut kapte Rakitic zich vrij en schoot de Kroaat de bal staalhard voorbij Navas, om de bezoekers op voorsprong te brengen. Enkele minuten later pakte Ramos rood na een belachelijke tackle op Lionel Messi. De centrale verdediger mag hierdoor zeker nog een schorsing verwachten. Met 10 man kwam Real Madrid toch nog langszij dankzij een doelpunt van de ingevallen James. Madrid leek een punt thuis te houden, maar niets is minder waar. In de slotseconden kwam de bal na een counter terecht bij Lionel Messi. De Argentijn schoot zijn 500e doelpunt voor Barcelona binnen en pakt zo toch de drie punten mee naar huis.

Dankzij deze overwinning van Barcelona ligt de titelwedstrijd nu weer volledig open in Spanje. Beide ploegen hebben 75 punten, maar Real Madrid heeft nog een wedstrijd in te halen.

Advertentie