Scheidsrechter Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als leidsman tijdens de KNVB-bekerfinale tussen AZ en Vitesse van aankomend weekend. Het wordt voor Makkelie de eerste keer dat hij de KNVB-bekerfinale mag fluiten.

Het is voor Makkelie echter niet de eerste keer dat hij een bekerfinale fluit. In 2014 was hij de arbiter van dienst tijdens de Moldavische bekerfinale. Nu mag hij dus zijn debuut maken tijdens de eindstrijd van de Nederlandse beker.

De finale van de beker zal zondag gaan tussen AZ en Vitesse. De Arnhemmers kunnen zondag voor het eerst in de geschiedenis de KNVB-beker winnen. Eerder stonden ze al drie keer in de finale, maar nog nooit wisten ze die te winnen. Voor AZ wordt het de kans om voor de vijfde keer de beker in ontvangst te nemen. Hiervoor wisten de Alkmaarders namelijk al vier keer de beroemde prijs te pakken. Voor de laatste keer was dat in 2013.

Advertentie