KRC Genk is bezig aan een uitstekende PO2, waarin het 4 wedstrijden op rij won en 0 goals tegenkreeg en met een doelpuntensaldo van +14. Ook in de Europa League vielen er veel spelers op van de Limburgse fusieclub. Wij zetten nu de spelers op een rijtje die Genk al zeker verlaten volgend seizoen, en de twijfelgevallen.

Doelmannen

Genk heeft momenteel 4 doelmannen in hun rangen lopen. Van die 4 is het al zeker dat Marco Bizot na 3 jaar de deur van de Luminus Arena achter zich dichttrekt. Bizot krijgt geen nieuw contract, maar kan al op interesse rekenen van verschillende clubs uit de Eredivisie. Ook Mathew Ryan keert na dit seizoen terug naar Valencia, maar Genk wil hem nog een seizoen langer lenen van Valencia. Ryan heeft daar momenteel echter geen zin en wil eerste doelman van Valencia worden, maar dat zou alleen kunnen als eerste doelman Diego Alves vertrekt. Genk heeft dus pas zekerheid rond eind augustus of ze nog kans maken voor Ryan. Genk zou zeker nog een ervaren pion willen bijhalen, om Jackers en Coucke klaar te stomen voor het grote werk, zoals Ryan nu doet. Nordin Jackers zou nog niet klaar zijn om eerste doelman te worden. Voor Laszlo Köteles zou het ook einde verhaal zijn.

Verdedigers

Het staat ook zo goed als zeker vast dat ook Sandy Walsh na dit seizoen vertrekt. De Nederlander is einde contract en zou graag willen blijven in Genk, maar krijgt geen nieuw contract. Voor Walsh is volgend seizoen één ding belangrijk, hij wil spelen. En liefst bij een ploeg in de Jupiler Pro League, een competitie die hij goed kent. Timothy Castagne gaat dan weer zijn laatste contractjaar in, dus is Genk verplicht zijn contract open te breken, of hem te verkopen. Castagne staat al in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs en stond begin dit seizoen al dicht bij een overgang naar Torino. Castagne gaf al aan dat hij wou spelen om een kans te maken voor het WK 2018 in Rusland en hij al zeker niet naar een rivaal van Genk zou trekken. Ook Omar Colley heeft een topseizoen achter de rug en geniet van belangstelling uit de Premier League. Jakub Brabec en Jere Uronen lijken zeker te blijven. Het is ook de vraag of Sebastien Dewaest blijft. De verdediger wil spelen en moet met Brabec en Colley afrekenen met stevige concurrentie. Ook voor Bojan Nastic is het nog niet zeker dat hij mag en wil blijven. De Serviër is back-up voor Uronen en kan nog niet helemaal overtuigen. Genk zou misschien ook een oplossing willen zoeken voor Dries Wouters en Rubin Seigers, om hen eventueel uit te lenen.

Middenvelders

Het staat al vast dat Bennard Kumordzi op het einde van het seizoen na 5 jaar KRC Genk vertrekt. De Ghanees met een topmentaliteit krijgt geen nieuw contract, maar zou graag nog een jaar in België willen spelen. Ook kapitein Thomas Buffel is einde contract. Antwerp flirtte al met de 36-jarige speler, maar er zou nog een gesprek plaatsvinden tussen Buffel en Genk. Buffel gaf al aan graag zijn carrière te willen beëindigen in de Luminus Arena. Sander Berge, die in januari overkwam, is nu al grof wild op de transfermarkt. De lange Noor zou al in de belangstelling staan van verschillende ploegen uit de Premier League en de Calcio A. De andere opvolger van Ndidi, Pierre Zebli, speelde nog geen seconde voor Genk. Genk betaalde een grote som voor de 19-jarige Colombiaan, maar hij speelde momenteel alleen maar bij de beloften. De voorbereiding volgend seizoen van Zebli zal cruciaal zijn voor zijn toekomst. Het is dan ook nog maar de vraag of Alejandro Pozuelo volgend seizoen nog in Genk rondloopt. Genk lichtte de optie van 2 jaar al in het contract van de Spanjaard, maar staat ook in de belangstelling van Spaanse clubs. Vrouw en kind van Pozuelo zijn al teruggekeerd naar Spanje, omdat ze hier niet kunnen aarden. Die andere middenvelder Ruslan Malinovskyi, momenteel gehuurd van Shakhtar Donetsk met aankoopoptie, zou graag willen blijven in Genk. Genk is van plan de optie te lichten. Er is nog een optie die Genk misschien zal lichten, die van de Nederlander Jean-Paul Boëtius. Boëtius gaf al graag aan te willen blijven in Genk, maar De Condé twijfelt nog of ze hem definitief willen aankopen. Dan is er de sensatie van de voorbije weken, namelijk Leandro Trossard. De Maasmechelaar presteert op hoog niveau en gaf graag aan te blijven bij de club van zijn hart, dat geldt ook voor Siebe Schrijvers, die ook we volgend jaar ook terug zien in de Luminus Arena. Genk zou volgend seizoen ook een oplossing willen zoeken voor Paolo Sabak, die verhuurd mag worden. Bryan Heynen blijft zeker nog in Genk. Zomeraankoop Tino Sven Susic zou al zeker mogen vertrekken. De Bosniër kan Stuivenberg niet overtuigen. Ook voor Yoni Buyens, die terugkeert van Westerlo, is er geen plaats meer.

Aanvallers

Met Ally Samatta en José Naranjo beschikt Genk over 2 aanvallers. Daar komen ook nog eens de momenteel geblesseerden Karelis en Dante Vanzeir, die terugkeren uit blessure begin volgend seizoen. Genk zou nog een extra aanvaller erbij willen halen, eentje die kopbalsterk is en mee het verschil zou kunnen maken. Voor Holly Tshimanga is er waarschijnlijk geen plaats meer. De 20-jarige broer van Derrick Tshimanga kan niet overtuigen en zal andere oorden moeten gaan opzoeken. De kans lijkt ook klein of Paolino Bertacinni, momenteel uitgeleend aan Cercle Brugge, nog een kans gaat krijgen bij Genk.