Ajax is al zo goed als zeker van de Europa League-finale na de 4-1 tegen Lyon. De andere halve finale was er een tussen de tweede uit de poule van Ajax, Celta Vigo, en dé favoriet voor de eindzege, het Manchester United van José Mourinho. 

De wedstrijd in het Estadio Balaídos kende een wedstrijdbegin met veel slordigheden en duels op het middenveld. Manchester United nam het initiatief, maar de thuisploeg zakte zeker niet in en zette hoog druk. De eerste kans van de wedstrijd was voor Wass, na 11 minuten. De Deen liep goed in, maar knikte de bal naast de kooi van Romero.

Na wat goede aanvallen van beide ploegen besloot Rashford eens uit te halen vanop de rand van de zestien. Het schot krulde knap richting winkelhaak, maar Sergio Alvarez pakte uit met een knappe redding. Een potige, doch aangename wedstrijd. 10 minuutjes later zette Mkhitaryan voor met de buitenkant van de schoen. Cabral trapte een gat in de lucht, maar Lingard kon het foutje net niet afstraffen.

In de 35e minuut zagen we de tot dan toe grootste kans. Pogba zette zich knap door op het middenveld op kracht en techniek, de doorsteekpass naar Mkhitaryan was perfect, maar de Armeniër stuitte op Alvarez. Hier kon hij meer mee doen, het bleef 0-0. Daarna kon ook Lingard scoren, maar ook hij liet dat na. Alverez redde opnieuw, nadat Lingard opeens alleen voor doel stond na een langerekte één-twee met Rashford.

De ploegen gingen rusten bij 0-0. Manchester United kreeg enkele grote kansen, Celta voetbalde niet slecht mee, maar lag wel onder. De tweede helft begon langzamer, het niveau van de Europa League ligt toch duidelijk lager dan dat van de CL. Na 6 minuten kopte publiekslieveling Iago Aspas voorlangs op voorzet van Wass.

Wat later moest Romero redding brengen op een poging van Sisto en aan de overkant ging een schot van Rashford volledig de mist in, eigenlijk was passen een betere optie geweest. Manchester United begon toch stilaan te denken aan dat typische deksel op de neus. Tot Rashford uitpakte met een dubbele flits. Eerst dook hij op snelheid tussen twee verdedigers en kreeg United een vrije trap op de rand van de zestien, aan de rechterkant. Perfecte plek voor Daley Blind, zou je denken, maar het werd Rashford, met rechts. De bal krulde mooi naar de linkerbovenhoek, 0-1 na 67 minuten.

Vigo wist dan dat een doelpunt enorm belangrijk was, maar de eerstvolgende grote kans was voor Lingard, die ietwat overhaast naast knalde. Vlak daarvoor pakte de thuisploeg wel uit met een knappe, ‘Spaanse’ aanval, die wel geen echt doelgevaar opleverde. Ook Manchester United ging op zoek naar nog een doelpunt, dat allicht voor de beslissing zou zorgen.

Veel kansen zagen we niet meer, Man. United koos voor een zeer stevige organisatie, waar Celta Vigo veel moeite mee had. Zo bleef het 0-1 en keren de troepen van Mourinho met een goed gevoel terug naar Manchester.

Advertentie