Wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek gestart, de aanleiding hiervan is de opvallende rol van de Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola bij de transfer. Volgens Football Leaks ontving de zaakwaarnemer 49 miljoen euro aan de transfer.

Paul Pogba ging voor ruim 105 miljoen euro naar Manchester United. De Fransman verliet Juventus voor een recordbedrag, ongeveer 4 miljoen euro meer dan Gareth Bale toen hij Tottenham verliet.

Opvallend was dat zaakwaarnemer Mino Raiola ongeveer 49 miljoen euro verdiende aan deze transfer. Volgens Football Leaks deed de geboren Italiaan aan belangenverstrengeling: hij behartigde zowel de belangen van Manchester United als die van Juventus, als die van Pogba. Belangenverstrengeling kan betekenen dat verschillende belangen dusdanig worden beïnvloed, dat de transfer mogelijk niet volledig volgens de regels is verlopen.

Aanstaande donderdag neemt Manchester United het thuis op tegen Celta De Vigo, de Engelsen wisten vorige week uit met 0-1 te winnen.

Advertentie