Het Premier League-seizoen is bijna ten einde en Ronald Koeman heeft bij zijn nieuwe club Everton een prima seizoen gedraaid. De ploeg gaat waarschijnlijk gewoon keurig tussen de nummers 5 en 10 eindigen en Koeman hoeft voor zijn toekomst dus ook niet te vrezen. De oud-trainer van onder andere Ajax, PSV en Feyenoord wil voor komend seizoen echter wel wat versterking op het middenveld. Hij ziet daarvoor Davy Klaassen, Marten de Roon, Leander Dendoncker en Youri Tielemans als de geschikte kandidaten.

Davy Klaassen speelt dit seizoen opnieuw geweldig bij Ajax. Al een paar seizoenen behoort de Ajacied tot de top van de Eredivisie en na dit seizoen lijkt hij dan ook eindelijk klaar voor een stap hogerop. Of Everton de juiste stap is voor de middenvelder, is nog de vraag. Er worden bedragen van rond de €25.000.000 genoemd.

Marten de Roon is in zijn eerste Premier League-jaar meteen gedegradeerd met zijn club Middlesbrough. De uit de Feyenoord jeugd-afkomstige middenvelder speelde echter een uitstekend seizoen en wordt dan ook door veel club begeerd. Everton zou daar nu een van zijn. Middlesbrough betaalde €15.000.000 aan Atalanta en wil die investering in ieder geval met een beetje winst terugzien.

Dendoncker genoot al een tijdje van de interesse van Sevilla, maar ook Everton wordt nu aan zijn lijstje toegevoegd. Hij maakte een heel goed seizoen door bij Anderlecht en speelde in zowel de competitie als Europese wedstrijden letterlijk elke wedstrijd iedere minuut mee. Wat een statistieken! Voor deze speler wordt een bedrag rond de €15.000.000 genoemd.

Youri Tielemans staat al jaren bekend als een van de grootste talenten in Europa. Deze zomer zou het zomaar eens de perfecte tijd kunnen worden om het een stapje hogerop te zoeken. Ondanks zijn huidige marktwaarde van €20.000.000, wordt er bij Tielemans een prijs van “slechts” €18.000.000 genoemd.  Naast Everton zouden ook Juventus en Atlético Madrid geïnteresseerd zijn.