We durven wel te stellen dat FC Emmen, na de 1-5-overwinning op RKC, de volgende ronde gaat halen. In Almere gaat het nog spannend worden, als Helmond Sport een 4-2-voorsprong komt verdedigen.

FC Emmen – RKC Waalwijk

Er is een wonder nodig voor RKC, willen zij hun goede seizoen belonen met de volgende ronde van de Play-Offs. Er moet met minimaal vijf keer gescoord worden op bezoek in Emmen, dat lukte geen enkele ploeg dit seizoen. Inmiddels hebben de supporters van FC Emmen al partybussen gehuurd voor het volgende Play-Offs-duel, terwijl dit nog geen zekerheid is.

De aftrap van dit duel in Emmen is aankomende vrijdag om 18.30 uur.

Almere City FC – Helmond Sport

Twee clubs waarvan je niet zou verwachten dat ze volgend seizoen Eredivisie-voetbal spelen. Voor een van de twee clubs is het mogelijk, maar dan dienen er hierna nog twee rondes overleefd te worden. Mogelijk speelt de winnaar van deze ronde tegen Roda JC, NEC of tegen Sparta. De finale wordt gespeeld tegen MVV of SC Cambuur.

De aftrap van dit duel aanstaande vrijdag is om 20.45 uur.