Wij hebben een interview kunnen doen met Ruslan Malinovskyi. De Oekraïense middenvelder wordt door KRC Genk gehuurd van Shakhtar Donetsk en is momenteel één van de sterkhouders van de Limburgse fusieclub. Wij blikten terug op zijn blessure en keken vooruit naar zijn toekomst bij Racing Genk.

Je bent nog niet zo lang geleden uitgevallen met een blessure, hoe was de revalidatie? Was het zwaar?

Ik voel me op het moment goed en dat is het belangrijkste. Het was inderdaad moeilijk om elke dag dezelfde routine te lopen: elke dag naar de sportschool en op en neer naar Antwerpen. Er werken daar echter hele goede professionals die mij hebben geholpen om deze blessure achter me te laten.

Hoe voel je je in Belgie?

Ik heb het hier erg naar m’n zin. Het is een prachtig en mooi land, waar de regels duidelijk zijn, zoals we het graag zien! We houden daarnaast erg veel van de natuur hier. Ook gaan we graag naar veel verschillende uitgaansgelegenheden om te genieten en te relaxen, vooral naar de attractieparken.

Heb je een club of competitie waar je ooit echt wil spelen?

Ja, in Engeland.

Wat is je sterkste eigenschap als voetballer?

Ik denk dat de coach die kwaliteiten moet zien, niet ik.

Wat is je favoriete positie? (CAM/CM)

In Oekraïne speelde ik wat meer aanvallend. Ik speelde daar op de nummer 10-positie, hier meer op 8. Beide posities vind ik prima. Ik vind het altijd leuk wanneer ik mogelijkheden heb om mee naar voren te gaan, maar hier leer ik ook wat meer het verdedigende aspect.

Wat zou je het liefste meemaken in je carrière? De Europa League winnen met Genk of Europees kampioen met Oekraïne?

Dan kies ik natuurlijk voor beide varianten! Dat zou geweldig zijn!

Waar heb je die goede traptechniek geleerd?

Ik train heel mijn leven al hard en probeer daar ook nooit mee te stoppen. Nu kom ik zelfs eerder naar de trainingen en ga ook weer later naar huis. Ik werk daarnaast hard in de sportschool en besteed veel tijd aan mijn herstel.

Heb je een speciaal ritueel voor een wedstrijd?

Ik luister veel naar muziek, Armin van Buuren bijvoorbeeld.

Wat vind je van de tactiek van Albert Stuivenberg?

Ik vind onze nieuwe coach uitstekend. Hij is erg slim en dat vind ik erg belangrijk in het voetbal. Daarnaast vind ik ook onze discipline nu geweldig.

En nu een vraag die veel supporters zich afvragen: speel je volgend seizoen nog voor KRC Genk?

Dat ligt aan Genk. De club heeft een optie om mij te kopen van Shaktar, maar alleen de club bepaalt of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Als ze mij die kans aanbieden, dan zou ik het super vinden om hier te blijven.

 

18387267_1516799518371142_792096825_n

 

Wij willen graag Malinovskyi bedanken voor het interview en we wensen hem nog veel succes in zijn verdere voetbalcarrière.