FC Utrecht-spits Sébastien Haller maakt voor 6 miljoen euro de overstap naar Eintracht Frankfurt. De geboren Fransman tekent voor 4 seizoenen in Duitsland.

De Franse spits, die dit seizoen 13 keer het net vond in de competitie, kwam in de winterstop van 2014/15 op huurbasis over van Auxerre en die samenwerking beviel zo goed, dat hij uiteindelijk de definitieve overstap maakte. De Franse sniper was in 2.5 seizoen goed voor 49 treffers, en werd daarmee de meest trefzekere buitenlander die ooit bij de Utrechters heeft gespeeld.

Waar Haller vorig seizoen nog aangaf weg te willen, maar niet weg ging, is de overstap nu wel afgerond. De Frankfurters zullen hem hard nodig hebben, want dit seizoen scoorde Eintracht per wedstrijd gemiddeld maar 1 goal.

Trainer Erik Ten Hag verbaasde zich over de transfer, maar heeft vertrouwen in zijn spits. ‘Ik ken de Bundesliga, en als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, ligt er een mooie toekomst op hem te wachten.’ valt er op de clubsite te lezen.