We konden een interview doen met Laurent Jans. De 24-jarige rechtsachter is een sterkhouder bij de Wase club en wordt door de supporters op handen gedragen door zijn goede spel. Onlangs verkozen wij hem tot Waasland-Beveren-Speler van het Jaar d.m.v. een poll die we hielden. We waren dan ook opgetogen dat we Jans konden strikken voor een interview.

Wat is je favoriete team in de Belgische eerste klasse?

Waasland-Beveren!

Wat zijn de gelijkenissen tussen Antwerp en Waasland-Beveren? Denk je dat Antwerp het kan maken in eerste klasse?

Eerst en vooral denk ik dat we getoond hebben dat we met Waasland-Beveren thuis horen in de eerste klasse. Antwerp is een club met heel veel traditie, maar het is moeilijk om te zeggen wat er volgend jaar gaat gebeuren met hen. Ik denk dat het er vanaf hangt hoe ze het de eerste wedstrijden zullen doen. Wat wel zeker is, is dat we twee leuke derby’s bij krijgen.

Wat zijn je sterktes als voetballer?

Mijn grootste sterkte is dat ik altijd met zijn hart speel. Ik geniet ervan om te dingen te doen waarvan ik houd. Een van mijn grootste sterktes  is mijn conditie: als rechtsback heb je het uithoudingsvermogen nodig om 90 minuten lang te lopen: als verdediger uiteraard, maar ook om mee aan te vallen en voorzetten te trappen richting Zinho Gano.

Wat is je grootste droom in je voetbalcarrière?

Dit is een moeilijke, mijn grootste droom is om deel te nemen aan het wereldkampioenschap met Luxemburg. Voor mij is het wereldkampioenschap een van de grootste sportevenementen ter wereld.

Denk je dat het tijd is om een stap hoger te zetten richting een Belgische topclub?

Elke voetballer heeft uiteraard ambitie, dit geldt ook voor mij. Ik probeer elke dag progressie te maken om een betere voetballer te worden. Mijn doelstelling is om zo hoog mogelijk te spelen. Ik weet nog niet goed wanneer de tijd rijp zal zijn voor een transfer.

Denk je aan een overstap naar de Verenigde Staten om er je Luxemburgse collega Maxime Chanot terug te zien?

De MLS wordt tegenwoordig interessanter met de dag. Op dit moment denk ik niet aan een transfer richting de Verenigde Staten. Maar wanneer er later een mogelijkheid is om te gaan naar daar, zal ik bekijken of het een goed moment is of niet.

Met welke spelers trek je het meest op bij Waasland-Beveren?

Eerst en vooral hebben we een goede ploeg, we zijn eigenlijk allemaal goeie vrienden van mekaar. Maar met Erdin Demir en Valtteri Moren trek ik iets meer op. Op vrije dagen gaan we dan iets eten of een koffie drinken.

Wie is je idool?

Ik heb meerdere spelers die ik echt goed vind spelen. Vroeger was ik een grote fan van Bastian Schweinsteiger, hij is een grote leider op het veld. Daarvoor was ik fan van Maldini en Zidane.

Op wie heb je gestemd voor de titel ‘profvoetballer van het jaar’?

Ik heb gestemd op Youri Tielemans, hij speelde een erg goed seizoen bij Anderlecht. Het was wel niet makkelijk om te stemmenomdat er verschillende spelers een goed seizoen hebben gespeeld, zoals Dendoncker.

Wat ga je doen na je voetbalcarrière?

Ik denk er nog niet over na. Ik haalde mijn diploma in Luxemburg. Ook heb ik twee jaar op de universiteit gezeten en ik wil er een bachelor halen.

 

Graag wil ik in naam van alle redacteurs Laurent Jans bedanken voor zijn tijd en het meewerken aan dit interview! We hopen alvast om Jans nog vaak te mogen zien schitteren bij Waasland-Beveren!