Het succesvolle seizoen van het Reading onder leiding van coach Jaap Stam krijgt wederom een extra hoofdstuk.  Na het 1-1-gelijkspel op Craven Cottage tegen Fulham in de play-offs werd het karwei thuis afgemaakt met een minimale overwinning (1-0).

De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt vanaf de penaltystip. De wedstrijd op Wembley wordt er een tegen Sheffield Wednesday of Huddersfield Town. Zij maken woensdagavond uit wie Reading gaat trotseren in de finale.

Reden achter de enorme hunkering naar de Premier League ligt niet alleen in de prestatie opzich. Alhoewel Reading sinds 2013 niet meer uitkomt op het hoogste podium in Engeland, is de belangrijkste reden het enorme bedrag dat vastzit aan promotie. Dit bedrag wordt geschat op minimaal 215 miljoen euro. In Engeland liggen de tv-gelden namelijk enorm hoog en ondanks dat de kampioen (in dit geval Chelsea) meer krijgt dan de nummer laatst, doen de bedragen de ogen fonkelen.

De Nederlandse enclave is dus behoorlijk succesvol. Niet alleen Jaap Stam is een bekend gezicht, ook zijn spelers Joey van den Bergh, Roy Beerens en Danzell Gravenberch zijn bekende namen. Vooral die eerste twee zijn bijzonder populair bij de aanhang. Aan de basis van het succes staat de Nederlandse manager Brian Tevreden, die met zijn benadering en werkwijze ook een bijzondere status heeft verworen bij de club.