De 21-jarige Noorse spits Alexander Sørloth vertrekt naar het Deense FC Midtjylland. De in Trondheim geboren aanvaller heeft nooit zijn belofte als talent weten waar te maken in Groningen. 

De zoon van oud-voetballer Gøran Sørloth kwam in de winterstop van 2016 naar de Trots van het Noorden. Daarvoor speelde hij bij de Noorse clubs Rosenborg BK en, op huurbasis, FK Bødo/Glimt. Na anderhalf jaar komt het ongelukkige huwelijk tussen speler en club ten einde. Voor FC Groningen kwam Sørloth 42 wedstrijden in actie, waarin hij slechts 6 keer doel trof. De wat houterige spits was dus alles behalve een zekerheid en hij was amper geliefd bij de supporters.

Tijdens zijn verblijf in Groningen heeft Sørloth wel zijn debuut mogen maken voor het Noorse nationale elftal. Inmiddels staat de teller op 7 interlands en 1 interlandgoal. In het Deense Herning, waar ook Rafael van der Vaart voetbalt, tekent de Noor een meerjarig contract. Hoeveel FC Groningen voor zijn transfer ontvangt, is nog niet bekend. Zijn huidige marktwaarde is €750.000.