Diederik Boer is weer terug bij PEC Zwolle. De doelman heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Zwollenaren. Daarmee zegt hij vaarwel tegen zijn reserverol bij Ajax. Vanaf medio 2019 krijgt de keeper een andere functie bij de club uit Overijssel.

Diederik Boer maakte in de zomer van 2014 de overstap van PEC naar Ajax. Boer wist wat zijn rol zou worden bij Ajax: tweede keeper achter Jasper Cillessen. Boer kon dus bij Ajax rekenen op weinig speeltijd. Zelfs toen Cillessen vorige zomer vertrok naar FC Barcelona werd Boer gepasseerd en werd er gekozen voor André Onana.

Nu hoopt Boer een mooi einde te geven aan zijn carrière door nog twee jaar terug te keren op het oude nest bij PEC Zwolle. Daar zal de 36-jarige sluitpost de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Mickey van der Hart.

Boer kwam in de drie jaar dat hij bij Ajax speelde tot slechts 2 wedstrijden in de hoofdmacht en 3 wedstrijden in de Jupiler League bij Jong Ajax.

Advertentie