Lionel Messi ontmoeten, je kan wel zeggen dat het een droom is van zowat iedere voetbalkenner. Rodrigo Vissers, een Belg met Argentijnse roots, had deze droom ook en besloot in januari om deze te verwezenlijken. Hij begon zijn verhaal met een Facebookpagina en eindigde het door met Messi op de foto te gaan. Wij kregen de mogelijkheid om Rodrigo enkele vragen te stellen omtrent zijn project. 

1) Als je dit avontuur voor een tweede keer zou kunnen beleven, wat zou je dan anders doen?

Goede vraag, misschien zou ik sneller mijn eigen contacten opzoeken in de voetbalwereld. Nu heb ik dat pas gedaan na een bepaalde tijd, maar het was essentieel in de zoektocht.

2) Hoe ben je er opgekomen om heel deze missie te beginnen?

Zelf ben ik half Argentijn, en acteur van opleiding. Overigens ben ik een grote voetbal- en Messi-fan. Ik wou iets creatief doen rond voetbal. Een zoektocht naar mijn idool leek me dan ook een logische stap. Vooral uitspelend op sociale media, die volgens mij het normale televisie kijken binnenkort zal vervangen.

3) Is Messi echt zo klein in het echt?

Messi is inderdaad niet de grootste, en ook klein in het echt. Al leek hij me kleiner op televisie.

4) Hoe ben je bij alle grote bedrijven binnengekomen?

De meeste bedrijven zijn altijd wel op zoek naar creatieve ideeën, je moet vooral niet te verlegen en zelfzeker zijn van je creatieve ideeën. Volgens mij kan iedereen iets aanbieden, en willen ze er zeker naar luisteren. Gewoon jezelf blijven is ook altijd een pluspunt. Dat is volgens mij een van de redenen hoe ik bij de bedrijven ben binnengekomen.

5) Heb je na deze missie nog steeds contact met de mensen die je geholpen hebben?

Absoluut, voor Het Nieuwsblad heb ik al enkele filmpjes gedraaid, onder andere voor de profvoetballer van het jaar. Ook met Eleven Sports behoud ik een leuk contact, en hopelijk gaan we in de toekomst nog eens samenwerken. Ik bekijk even welke andere leuke opdrachten er op mijn pad komen.

6) Wat was de belangrijkste vraag die je Messi wilde stellen? Wat antwoordde hij hierop?

Nou ja, ik wilde hem vooral vragen om een filmpje te maken, maar dit mocht niet van zijn management in verband met reclamerechten. Overigens had ik weinig vragen voorbereid,  omdat het me tot in Argentinië niet doordrong dat ik hem echt zou kunnen ontmoeten. De uiteindelijke ontmoeting is 2 uur voor mijn terugvlucht naar België gebeurd, alles moest dus supersnel gaan.

7) Vond je het niet zwaar om telkens zoveel te moeten reizen om hem te ontmoeten?

Nee absoluut niet, reizen vind ik fantastisch. De reis naar Rome met mijn goede vriend Hernan Losada was fantastisch. Het contact met de rest van de ploeg, cameraman en regisseur was ook super. Hierdoor hebben we een ongelooflijk leuke tijd beleefd.

8) Op welk moment dacht je dat het nooit zou lukken? Waarom dacht je dit toen?

Het moeilijkste moment vond ik eigenlijk de opstart. De eerste weken had ik slechts enkele volgers, en veel van mijn vrienden verklaarden me gek. Hier heb ik toch even getwijfeld, maar er kwamen telkens likers bij en dat gaf me veel motivatie om door te zetten.

9) Wat waren de 3 hoogtepunten van heel deze ervaring?

Moeilijk om 3 dingen op te noemen, maar:

  • Rome met Hernan Losada was een hoogtepunt, aan tafel zitten met Biglia was ook een droom. Ongelooflijk hoe sympathiek Lucas is, ik heb nog af en toe contact met hem.
  • Argentinië, daar een wedstrijd zien in bijzijn van mijn familie die ik al even niet heb gezien was een droom.
  • De ontmoeting zelf, al was het kort. Ik heb toch een foto met de beste voetballer van het moment. Dit is een foto die ik voor altijd zal bewaren.

 

We willen graag Rodrigo Vissers bedanken voor dit interview!