NEC-middenvelder Julian von Haacke maakt de overstap van NEC naar SV Darmstadt 98. Hij speelde vanaf zijn 12de in de jeugd van Werder Bremen, in de stad waar hij ook geboren werd. Vanuit die club maakte hij 10 jaar later de transfer naar NEC. Toenmalig nieuwe trainer Peter Hyballa was erg gecharmeerd van de middenvelder en wilde hem destijds graag naar NEC halen.

Heel veel moeite was daar toen niet voor nodig. NEC betaalde slechts €100.000 voor de Duitser. In Nijmegen speelde Von Haacke uiteindelijk 35 wedstrijden mee, waarvan 1 bij Jong NEC. Hij wist in die wedstrijden 2 keer te scoren en 3 assists te geven. Hij pakte daarnaast 8 keer geel, waaruit 1 keer een rode kaart viel.

Darmstadt werd afgelopen seizoen laatste in de 1. Bundesliga en degradeerde dus naar de 2. Bundesliga. Veel spelers vertrekken komend seizoen, maar ook veel nieuwe komen. De club haalde onder andere al Kevin Großkreutz, die eerder jarenlang uitkwam voor Borussia Dortmund, hij komt transfervrij. Voor Von Haacke betaalt de Duitse club €200.000.