Supporters Fortuna Sittard beginnen actie voor een standbeeld van Fernando Ricksen

Supporters van de Limburgse club Fortuna Sittard zijn een inzamelingsactie begonnen voor een standbeeld van Fernando Ricksen. De Nederlandse oud-voetballer lijdt aan de progressieve zenuw-/spierziekte ALS. 

De fans van Fortuna hopen een minimaal bedrag van €25.000 euro op te halen. In dat geval zal er bij het Fortuna Sittard Stadion een bronzen standbeeld van 1.40 meter verrijzen. Bij een bedrag van €35.000 zal er een nog groter beeld komen. Elke euro die meer opgehaald zal worden, wordt dan gedoneerd aan Stichting ALS Nederland.

De in Heerlen geboren Fernando Ricksen is zijn profloopbaan begonnen bij Fortuna. Daarna heeft hij voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg gespeeld, alvorens hij afsloot bij Fortuna Sittard. In totaal heeft Ricksen 264 officiële wedstrijden gespeeld in competitieverband. Ook heeft de rechtervleugelverdediger 12 interlands voor het Nederlands Elftal gespeeld. Zijn grootste triomf beleefde hij bij Zenit, daarmee won hij de UEFA Cup in het seizoen 2007/2008.

Sinds het jaar 2013 lijdt Ricksen aan de ziekte van ALS. Hij maakte dit bekend in het Nederlandse televisieprogramma De Wereld Draait Door. Niet alleen Fortuna Sittard zelf, maar ook de Fortuna-iconen Mark van Bommel, Kevin Hofland en Will Boessen steunen het supportersinitiatief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.